HTTPS voor WordPress: Waarom het interessant is voor je website

31 okt. 2016 / Carline Dekker / Development / 7 min.

Misschien heb je er wel eens van gehoord: HTTPS. Maar wat is HTTPS eigenlijk? Wat is het verschil met HTTP en wat is de rol van een SSL certificaat in dit verhaal? Bovendien: waarom is het belangrijk om een beveiligde HTTPS / SSL beveiligde WordPress website te hebben?

Wat is het voordeel van HTTPS implementeren op je website?

UPDATE 08/2017:
Vanaf oktober 2017 gaat Chrome (versie 62) de waarschuwing ‘NIET VEILIG’ weergeven wanneer gebruikers een tekst opgeven in een formulier op een HTTP-pagina. Chrome heeft aangegeven dat ze op lange termijn klanten willen waarschuwen die zich op HTTP-pagina’s bevinden en heeft websitehouders gemaild over de risico’s hiervan. Op dit moment zie je de melding bij HTTP-websites onder het ‘i’ icoontje in de browser.

Chrome waarschuwing melding HTTP

Een dergelijke melding zorgt ervoor dat een bezoeker zich bewust wordt van de risico’s die hij loopt door de slechte beveiliging van de websites. Het kan een bezoeker afschrikken om gegevens op je website achter te laten. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Draait je website dus nog op HTTP? Neem dan contact met ons op via support@stuurlui.nl. Wij installeren een SSL certificaat op je website.

Wat is HTTPS / SSL?

HTTPS staat in de adresbalk van je browser helemaal vooraan de url van een website. Zo zie je bij de website van Stuurlui bijvoorbeeld https://stuurlui.nl staan. Niet alle websites hebben hier HTTPS staan, bij sommige staat enkel HTTP.

De S staat voor Secure en maakt dus een wezenlijk verschil. HTTPS indiceert dat een website in bezit is van een SSL certificaat. SSL wordt door miljoenen websites gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding. Misschien herken je het zelf ook: een website die over een SSL certificaat beschikt, heeft een groen, gesloten slotje in de adresbalk.

Wat zijn de voordelen van SSL?

  • Met een SSL certificaat wordt de data die verstuurd wordt tussen website en gebruiker versleuteld. Een SSL certificaat geeft de garantie aan de bezoekers van je website dat hun gevoelige gegevens beveiligd zijn. Online aankopen, versturen van persoonsgegevens, financiële transacties. Je wilt natuurlijk dat dit zo veilig mogelijk gebeurt.
  • Eveneens met een SSL certificaat word je sinds eind 2015 hoger geplaatst in de zoekresultaten van Google. Dit doordat bezoekers baat hebben bij een website die goed met haar persoonsgegevens en bankgegevens omgaat. Google begrijpt dit en rankt een met SSL beveiligde website hoger in haar ranglijsten.

Wat betekent dit voor jou?

Het is niet zo dat je WordPress website nu niet goed beveiligd is. Een website kan goed beveiligd zijn, zonder dat de website draait met een SSL certificaat. SSL gaat enkel over de verbinding met je bezoeker en niet over de beveiliging van de gehele website.

Tevens: zonder een SSL certificaat kan je website nog steeds goed ranken, maar Google zal steeds meer de voorkeur geven aan een SSL beveiligde website. Iedereen wil dat bezoekers veilig hun gegevens op je website achter kunnen laten. Heb je bijvoorbeeld een contactformulier op je website, dan is een SSL certificaat al aantrekkelijk.

Hoe kan Stuurlui helpen?

Stuurlui kan je helpen aan de nieuwste versie van het SSL certificaat voor je WordPress website. We hebben deze nieuwste versie meermaals en over een lange periode getest en de voordelen van SSL ondervonden, zoals in deze blog beschreven. Daarom raden wij iedereen aan hun WordPress websites met een SSL certificaat te beveiligen.

SSL installatie voor je WordPress website door ons is mogelijk vanaf 1 uur werk en is maandelijks opzegbaar. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Ben je benieuwd of Stuurlui jou kan helpen?

Thomas Kroese

Founding partner & business development
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht

Ahoy…

Wij zijn Stuurlui. Een fullservice WordPress bureau in Utrecht. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden maatwerk WordPress websites. Stuurlui bestaat uit een ervaren team van 21 bemanningsleden. We zijn klein genoeg om snel te schakelen en groot genoeg om specialisten op ieder gebied in huis te hebben.

Ons werk