Technisch onderhoud aan onze websites de afgelopen maanden

02 nov. 2018 / Stuurlui Fullservice WordPress Bureau / Development / 2 min.

Dagelijks zijn we bezig met het onderhoud van meer dan 350 WordPress websites, de afgelopen maanden zijn er de volgende zaken binnen het technisch onderhoud opgepakt:

technisch onderhoud update

Google Maps

Google Maps API

Medio augustus maakt Google duidelijk dat het gebruik van de Google Maps API aan banden wordt gelegd. Het aantal API calls (aantal maal dat contact wordt gemaakt met de servers van Google om een Google Map op bijvoorbeeld een website in te laden) wordt door deze maatregel beperkt.

Verder betaalt een gebruiker van een API sleutel voor elke API call. Google stelt een tegoed van zo’n 200 dollar per maand beschikbaar. Bij gebruik boven dat tegoed worden de kosten automatisch geïncasseerd.

Voor onze klanten hebben we een duidelijke handleiding gemaakt waarin wordt beschreven hoe een dergelijk account kan worden aangemaakt. Verder hebben we voor klanten met een technisch onderhoudscontract deze API sleutels vervangen, waardoor de ingebouwde kaarten van Google Maps weer functioneren.

PHP 7.2

PHP 7.2

Op onze webservers draait software die het mogelijk maakt om een website correct op te bouwen en in een browser te laten zien. Een belangrijke daarin is PHP, die op de server de code omzet in door een browser leesbaar formaat. Net zoals software die op een computer staat, is ook de software op een webserver continue in ontwikkeling en wordt regelmatig voorzien van nieuwe versies.

De nieuwste versie van PHP is versie 7.2. Daarmee zullen oude versies worden uitgefaseerd. Medio december 2018 geldt voor PHP versies 5.6 en 7.0 dat er geen veiligheidsupdates meer worden uitgebracht.

Daarom zijn we druk bezig om alle websites waarvoor we hosting verzorgen, om te zetten naar de laatste PHP-versie. Dat betekent dat er in sommige gevallen stukken code moeten worden herschreven, maar vaak kan een website zonder veel problemen over.

Nieuwsgierig geworden naar het technisch onderhoud? Bezoek dan deze pagina! Of neem contact op met [email protected]!

Een fullservice WordPress bureau in Utrecht
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht

Ahoy…

Wij zijn Stuurlui. Een fullservice WordPress bureau in Utrecht. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden maatwerk WordPress websites. Stuurlui bestaat uit een ervaren team van 21 bemanningsleden. We zijn klein genoeg om snel te schakelen en groot genoeg om specialisten op ieder gebied in huis te hebben.

Ons werk