De voordelen van premium WordPress hosting ten opzichte van shared hosting

21 feb. 2017 / Stuurlui Fullservice WordPress Bureau / Development / 7 min.

Vaak krijgen we de vraag wat het belang is van goede premium WordPress hosting ten opzichte van goedkope shared hosting. Vragen als: Waar zit het prijsverschil in? In hoeverre is premium hosting beter dan shared hosting? Wat is de beste oplossing voor mijn bedrijf?

Ben je op zoek naar een nieuwe hostingpartij of wil je overstappen van shared hosting naar premium hosting? In deze blog leg ik uit waarom je beter kunt kiezen voor premium hosting.

Premium WordPress hosting is ontzettend belangrijk

Algemeen

Voordat ik op de specificaties in ga, zal ik in grote lijnen uitleggen wat shared hosting en premium hosting is.

Shared hosting is voor de meeste sites een goede en kosten-efficiënte manier om je website bij een hostingpartij onder te brengen. Begin je een nieuwe website, blog of webshop en verwacht je maandelijks een laag bezoekersaantal? Dan is shared hosting een goede oplossing. Echter: je site zal niet erg snel zijn en er kunnen sneller problemen als spam optreden. Heb je echter een klein budget, kies dan vooral voor shared hosting.

Onze premium hosting is op alle technische vlakken beter dan shared hosting. Je kunt met premium hosting rekenen op een snelle, goed beveiligde website met een hostingpartij die gespecialiseerd is in WordPress.

Bovendien merken we dat veel klanten het een voordeel vinden dat wij de hosting voor ze regelen, in plaats van wanneer ze dit zelf moeten doen. Wij weten welke hosting het beste bij jouw bedrijf past en hier kunnen we zelf voor zorgen.

De nadelen van shared hosting

Shared hosting is zo goedkoop, omdat er honderden of duizenden websites op één server staan. Dit betekent dat als er een probleem is op één website, het kan voorkomen dat de andere websites trager laden of, in het ergste geval, helemaal niet meer.

Shared hosting heet niet voor niets shared hosting. Je deelt geheugen, opslag, bandwidth en CPU-kracht met de andere websites op dezelfde server. Je kunt dan zelf niets installeren op de server. Nemen andere websites op de server veel verkeer of email opslag in beslag, dan gaat dit ten koste van jouw website.

Het doel van een hosting partij bij shared hosting is om zoveel mogelijk klanten tevreden te houden, terwijl ze de veiligheid en stabiliteit van de server proberen te waarborgen. Op de server staan verschillende Content Management Systemen en de hostingpartijen zullen waarschijnlijk geen WordPress specialisten zijn die je kunnen helpen met problemen of vragen.

De 4 grootste voordelen van premium hosting

1. De snelheid

Premium hosting staat op een virtual private server (VPS) met bijvoorbeeld slechts 20 andere websites. Elke gebruiker op een VPS heeft dedicated resources. Dit betekent dat je gegarandeerd een bepaald aantal geheugen en rekenkracht hebt (dit is bij shared hosting niet het geval, want dan deel je dit).

De premium hosting waar wij mee samenwerken (Savvii) is geoptimaliseerd voor WordPress. Savvii biedt standaard een Content Delivery Network (CDN), nginx en varnish caching aan. Dit maakt je website een flink stuk sneller.

Hoe belangrijk de snelheid is? Volgens onderzoek kost een 1 seconde durende vertraging voor Amazon al zo’n $1.6 miljard per jaar! Ook al zal je website de komende tijd niet zo groot zijn als Amazon, je mag er zeker van zijn dat een trage laadtijd van je website slecht is voor je bedrijf. Ook zorgt een snelle website voor een betere gebruikerservaring, omdat je je niet hoeft te irriteren aan langzaam ladende pagina’s. Een trage website zorgt direct voor een negatieve indruk van je bedrijf, wat je natuurlijk wilt voorkomen.

Een goede snelheid van je website heeft nog een ander voordeel: hoe sneller je website, des te beter je uitkomt in de ranking van Google. Elke factor die positief is in de ranking van Google is mooi meegenomen.

2. Beveiliging

Premium hosting van Savvii neemt ook de zorg weg voor slechte veiligheid. Hardware firewall, brute force prevention en dagelijkse scans op infecties en backdoors: je site blijft veilig.

Spam of een hack kan altijd voorkomen. Of hackers nu op zoek zijn naar je klantenbestand, ze spam willen versturen of het doen voor het plezier: je kunt ze beter geen vrij spel geven. Hier zijn zelfs de beste partijen met de beste maatregelen niet helemaal tegen opgewassen. Mocht dit je toch ooit overkomen, dan doe je er goed aan bij ons een onderhoudspakket met premium hosting te nemen. Wij kunnen je dan helpen met de spam en hacks die je ervaart. We onderzoeken waar het probleem ligt, dichten de lek en herstellen je website zodat hij weer naar behoren werkt.

Ook ben je met ons technisch onderhoudspakket gegarandeerd van automatische back-ups en constante updates van het systeem van de server, PHP, MySQL en WordPress zelf. Zo is er altijd een goede recente versie van je website beschikbaar is, mocht er ooit een reden zijn om op een back-up terug te moeten vallen.

3. Alles inclusief

Met premium hosting hoef je je geen zorgen te maken over het aantal bezoekers dat op je website komt, of de opslagruimte en bandwidth die je tot je beschikking hebt. Waar je hier bij shared hosting namelijk extra voor zou moeten betalen, is dit bij premium hosting al inbegrepen.

Bij shared hosting krijg je bijvoorbeeld standaard 1 GB opslagruimte. Wil je een GB extra? Dan kost dit je bv. al snel €1,25 extra per maand. Ook wanneer je een probleem hebt met shared hosting en het niet zelf kan oplossen, kan dit je geld kosten. De lage prijs van shared hosting kan zo gemakkelijk oplopen.

4. Technisch onderhoudspakket

Wil je je liever helemaal geen zorgen maken om de technische kant van je website? Wij hebben een technisch onderhoudspakket waarmee je je nooit meer zorgen hoeft te maken om je updaten, veiligheid en backups. Wij regelen je onderhoud, back-ups, updates, en bij vragen kun je altijd bij ons terecht! Tijdens werktijd reageren we nog dezelfde dag. Wij staan altijd voor je klaar!

Tip: neem een SSL certificaat!

Samen met premium hosting doe je er ook goed aan je website te beveiligen met een SSL certificaat. Een SSL certificaat kun je herkennen aan websites die beginnen met https (ipv http: de S staat voor secure) en die een groen, gesloten slotje in de adresbalk hebben. Een SSL certificaat beveiligt de persoonsgegevens van je website. Lees hier over het voordeel van een SSL certificaat. We installeren ze in ongeveer een uur en een SSL certificaat is maandelijks opzegbaar.

Conclusie

Hoewel shared hosting een goede oplossing is als er een klein budget is, is premium hosting een betere oplossing op alle andere vlakken. Als je bij ons premium hosting van Savvii afneemt heb je gegarandeerd een snelle, goed beveiligde website. Bovendien bieden we 10 GB aan opslagruimte, een onbeperkt aantal e-mailadressen en onbeperkt dataverkeer.

Wij bieden supersnelle premium WordPress hosting al aan vanaf €45,00 p.m. Premium hosting is maandelijks opzegbaar. Neem contact met ons op door ons contactformulier in te vullen of bel ons op 085-0660970.

Ben je benieuwd of Stuurlui jou kan helpen?

Thomas Kroese

Founding partner & business development
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht

Ahoy…

Wij zijn Stuurlui. Een fullservice WordPress bureau in Utrecht. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden maatwerk WordPress websites. Stuurlui bestaat uit een ervaren team van 21 bemanningsleden. We zijn klein genoeg om snel te schakelen en groot genoeg om specialisten op ieder gebied in huis te hebben.

Ons werk