Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Even voorstellen - Bob

“De rol die ik bij Stuurlui heb, is vooral die van troubleshooter: het in kaart brengen en oplossen van complexe vraagstukken.”

03 feb. 2017 / Carline Dekker / Even voorstellen / 5 min.

Vandaag stellen we Bob Heinen voor! Bob werkt sinds september 2015 bij Stuurlui en is onze senior developer. Bob houdt zich vooral bezig met de technische kant van Stuurlui.

Bob

Bob, hoe kwam je terecht bij Stuurlui?

“Ik heb 3-4 jaar bij Exact Online gewerkt als online marketeer. Bij Exact was ik verantwoordelijk voor de website. Ik ondersteunde er een marketing team van zo’n 20 man. De belangrijkste werkzaamheden betroffen het technisch verbeteren van de website, meetbaar maken van belangrijke (e-commerce) cijfers. Verder was ik de go-to-guy voor lastige vraagstukken die ik zelf of samen met verschillende stakeholders beantwoordde.

Tijdens mijn tijd bij Exact leerde ik Hans kennen, die toen nog als freelancer voor Exact werkte. Ze waren inmiddels druk bezig om Stuurlui van de grond te krijgen en na een aantal contactmomenten ben ik overgestapt naar Stuurlui om aan de slag te gaan als senior developer.”

Wat heb je gestudeerd?

“Ik heb Commerciële Economie gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Dit was een mooie brede opleiding en een goede opstap naar de master Marketing Management aan de universiteit van Tilburg. Nog tijdens mijn afstuderen van mijn master ben ik begonnen bij Exact Online.”

Wat vind je het leukste aan je huidige rol?

“De rol die ik bij Stuurlui heb is vooral die van troubleshooter: het in kaart brengen en oplossen van complexe vraagstukken. Daarnaast valt het technische onderhoud van alle websites onder mijn beheer. Dit is uitdagend en interessant, want elke opdracht en vraagstuk, hoe klein ze ook zijn, is anders.

Ook denk ik mee met Stuurlui zelf als organisatie. Welke vaardigheden zijn voor onze developers in de toekomst belangrijk om te ontwikkelen? Hoe kunnen we daarmee toekomstige opdrachten nog beter uitvoeren? Welke nieuwe ontwikkelingen moeten we onder de knie krijgen?

Ik werk dus vooral aan technische opdrachten, maar ik denk ook organisatorisch mee met Stuurlui.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“In mijn vrije tijd speel ik het liefst met mijn zoontje Duuk, hij is 2 jaar oud. Ook ben ik vorig jaar begonnen met trompet-les, wat ik erg leuk vind. Daarnaast drink ik graag een biertje (vooral tijdens carnaval), of doe ik mee aan een pub quiz. Ook klus ik graag aan mijn motor, die staat al drie jaar half opgebouwd in de schuur.”

Met welke projecten ben je momenteel bezig?

“De laatste tijd krijgen we veel aanvragen om websites beter te beveiligen door middel van een  SSL certificaat. Feitelijk zorgt een SSL certificaat ervoor dat de data die tussen gebruiker van de website en de server wordt verstuurd, beveiligd is. Hiervoor vragen we eerst de SSL aan, vervolgens installeren we de SSL op de hosting-omgeving en ten slotte laten we de website over HTTPS draaien.

Naast het installeren van SSL certificaten, hou ik mij ook bezig met API’s. API’s is een standaard manier om data tussen systemen te delen. Daarnaast hou ik mij ook dagelijks bezig met zaken zoals hosting en updaten.”

Wat is het leukste project dat je ooit hebt gedaan?

“Over het algemeen zijn migratietrajecten van meerdere sites altijd interessant. Dit zijn verhuistrajecten van bedrijven die bijvoorbeeld 5/6 sites hebben en die naar ons over willen stappen. Het zijn uitdagende trajecten, omdat er altijd specifieke zaken zijn die lastig zijn. Bijvoorbeeld door externe partijen waar de website nog op staat, of domeinen of andere technische zaken die verbeterd moeten worden. Dat is interessant en uitdagend, maar ook iets waar we goed zijn.”

Als je met één Stuurlui medewerker een dag van leven kon ruilen, met wie zou je dan ruilen?

“Ik zou wel eens een dag met Thomas willen ruilen. Hij is binnen Stuurlui de meest gestructureerde persoon, terwijl hij veel taken binnen Stuurlui vervult: de boekhouding, urenregistratie, projectmanagement en nog veel meer. Stuk voor stuk interessante taken.”

Dit blog is onderdeel van een serie waarin we al onze medewerkers voorstellen. Benieuwd naar de andere medewerkers?

Een fullservice WordPress bureau in Utrecht
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht

Ahoy…

Wij zijn Stuurlui. Een fullservice WordPress bureau in Utrecht. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden maatwerk WordPress websites. Stuurlui bestaat uit een ervaren team van 16 bemanningsleden. We zijn klein genoeg om snel te schakelen en groot genoeg om specialisten op ieder gebied in huis te hebben.

Ons werk

Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Bezoek ons

Campus Werkspoor
Nijverheidsweg 16
3534 AM, Utrecht