Even voorstellen - Chris

“Een goed ontwerp is een doordacht ontwerp.”

02 mei. 2017 / Carline Dekker / Even voorstellen / 3 min.

Vandaag stellen we Chris voor! Chris is webdesigner bij Stuurlui. Naast zijn liefde voor design, is hij een muziekliefhebber en een foodie. Vroeger heeft hij zelfs nog aspiraties gehad om chef-kok te worden, maar de werktijden zag hij niet zo zitten. Hoe hij webdesigner is geworden, lees je hier!

Chris

Chris, wat vind je het leukste aan webdesign?

“De combinatie van ontwerp en techniek is een lekkere synergie. Mijn ontwerp wordt tijdens de technische realisatie dynamisch en bruikbaar. Naast dat het ontwerp gebruiksvriendelijk en intuïtief moet zijn, moet de sfeer en uitstraling goed aansluiten bij de opdrachtgever en zeker bij de doelgroep. De eindgebruiker bepaalt uiteindelijk het succes van een website.”

Wat heb je gestudeerd?

“Tja, dat is een goede vraag. Na de middelbare school koos ik met twijfel voor de opleiding Informatica op de Hogeschool van Utrecht. Hier kreeg ik les in hardware, software en leerde ik de basis van web development. Voor mij vooral taaie materie: veel code en weinig resultaat. Dat was het omslagpunt waardoor mijn interesse omsloeg naar de visuele presentatie van een product. Na een jaar ben ik overgestapt naar het Grafisch Lyceum in Utrecht waar ik ben gestart met de opleiding Grafische Vormgeving en in rap tempo heb afgerond. Daarna volgden workshops en cursussen om zoveel mogelijk kennis te vergaren over design en de toepassing hiervan op verschillende vormen van media.”

Hoe kwam je terecht bij Stuurlui?

“Voor ik bij Stuurlui terecht kwam, heb ik 7 jaar bij Pencilpoint gewerkt. Gedurende die jaren groeide mijn interesse voor de online wereld. Tijdens een mooi project werkten we samen met Stuurlui en zat ik voor het eerst aan tafel bij Hans en Dave. De prettige samenwerking wekte mijn interesse om een nieuwe uitdaging aan te gaan en mijn design skills op de online wereld te storten. Stuurlui was voor mij de ideale plek om die uitdaging aan te gaan.”

Hoe is het om bij Stuurlui te werken?

“Te gek! Leuk team en allemaal ongeveer van mijn (jonge) leeftijd! De sfeer is goed, er wordt veel gelachen maar vooral hard gewerkt. Het mooiste is dat iedereen echt doet waar hij of zij goed in is: de focus ligt op je eigen talenten.”

Als je mocht kiezen, zou je dan liever één ding heel goed kunnen of allemaal dingen een beetje?

“Eén ding heel goed. Ik creëer liever iets onmenselijk tofs dan iets wat gewoontjes is. Mijn ambitie is mijn drijfveer en dat is de beste zijn in mijn vak. Misschien onrealistisch maar een goed streven.”

Afgelopen week was het koningsdag. Welke Stuurlui-medewerker denk jij dat de beste koning zou zijn?

Paul is de Koning! Uiteindelijk vormt hij mijn creaties om tot een pixel perfect technisch hoogstandje dat tot leven komt, dat is pas koning!”

Dit blog is onderdeel van een serie waarin we al onze medewerkers voorstellen. Benieuwd naar de andere medewerkers?

Een fullservice WordPress bureau in Utrecht
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht

Ahoy…

Wij zijn Stuurlui. Een fullservice WordPress bureau in Utrecht. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden maatwerk WordPress websites. Stuurlui bestaat uit een ervaren team van 21 bemanningsleden. We zijn klein genoeg om snel te schakelen en groot genoeg om specialisten op ieder gebied in huis te hebben.

Ons werk

Ben je benieuwd of Stuurlui jou kan helpen?

Chris van den Broek

Designer