Even voorstellen - Huub

“Een belangrijk deel van mijn functie is ervoor zorgen dat onze developers efficiënter kunnen werken.”

01 sep. 2017 / Carline Dekker / Even voorstellen / 4 min.

“Een belangrijk deel van mijn functie is ervoor zorgen dat onze developers efficiënter kunnen werken en ervoor te zorgen dat onze klanten een gebruiksvriendelijke WordPress website krijgen, die gemakkelijk te beheren is.”

Vandaag stellen we onze allround developer Huub voor! Huub woont in Utrecht Terwijde samen met zijn vriendin Juliette. Zijn hobby is zijn werk: ook in zijn vrije tijd is hij graag bezig met het maken van WordPress websites. Daarnaast houdt hij van muziek, concerten en pakt hij graag een filmpje mee.

huub-krauth

Huub, wat houdt je werk als allround developer in?

“Ik hou mij met een aantal zaken bezig: zowel op front-end als op back-end gebied. Er verandert zoveel op online-gebied dat het noodzakelijk is om op de hoogte te blijven van de laatste veranderingen. Een gedeelte van mijn functie is ervoor zorgen dat onze developers efficiënter kunnen werken en ervoor te zorgen dat onze klanten een gebruiksvriendelijke WordPress website krijgen, die gemakkelijk te beheren is.”

Wat heb je gestudeerd?

“Eerst heb ik op het grafisch lyceum in Eindhoven gezeten, waarna ik Communication-Multimedia Design ben gaan studeren in Maastricht. Beide vier jaar, dus ik heb in totaal 8 jaar in de schoolbanken gezeten. Na een jaar als zzp-er te hebben gewerkt, heb ik 6 jaar bij een groot webbureau in Rotterdam gewerkt.

Toen ik met mijn vriendin een huis kocht in Utrecht, kwam Stuurlui mij in het oog. Via Facebook nam ik contact op en werd ik uitgenodigd voor een gesprek met Hans en Thomas. Nu fiets ik elke dag naar mijn werk en kan ik mij allround inzetten op WordPress development gebied. Ik mag dus niet klagen!”

Hoe ziet een werkdag er doorgaans voor jou uit?

“Een groot gedeelte van mijn dag zit ik in code te werken of zorg ik ervoor dat de back-end van een website goed staat. De rest van mijn tijd gaat op aan overleg en research. Ik werk veel samen met de andere developers, maar ook bijvoorbeeld met onze projectmanager Regien.”

Waar ben je de afgelopen tijd mee bezig geweest?

“Ik heb onlangs meegeholpen met het invoeren van versiebeheer. Versiebeheer zorgt ervoor dat onze developers bestanden gemakkelijker terug kunnen zetten uit oude versies. Eigenlijk zoals je in Google Docs ook je oude versies terug kunt zien, kunnen wij dit nu ook wanneer wij in code werken voor klanten. Dit werkt erg gemakkelijk: want meerdere developers kunnen nu in dezelfde code werken zonder dat er een gedeelte wegvalt bij het opslaan. Een simpele maar efficiënte verbetering dus.

Daarnaast zijn we ook overgestapt op SCSS. Dit is een nieuwe manier van styling. Als klant zul je hier waarschijnlijk niet veel van meekrijgen, maar achter de schermen is het een grote verandering in de manier waarop we websites bouwen. Het zorgt ervoor dat de styling van de website overal consistent wordt doorgevoerd.”

Hoe is het om bij Stuurlui te werken?

“Het is tof! Het zijn leuke, jonge mensen met humor. Er hangt een informele sfeer wat je ook meteen merkt als je binnenkomt: je hoeft hier zeker geen stropdas om. Ook van de vrimibo’s en de themaweken bij de lunch ben ik een groot fan. Vorige week hadden we nog een vis-week – en ik hou erg van vis.”

Huub, welke Stuurlui-medewerker zou het beste op een cruiseschip kunnen werken?

Hans zou een kapiteinsmuts goed staan, denk ik! Maar Regien en ik hebben allebei een connectie met Lombok, dus dat schept wel meer een band.”

Dit blog is onderdeel van een serie waarin we al onze medewerkers voorstellen. Benieuwd naar de andere medewerkers?

Ben je benieuwd of Stuurlui jou kan helpen?

Huub Krauth

Lead developer
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht

Ahoy…

Wij zijn Stuurlui. Een fullservice WordPress bureau in Utrecht. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden maatwerk WordPress websites. Stuurlui bestaat uit een ervaren team van 21 bemanningsleden. We zijn klein genoeg om snel te schakelen en groot genoeg om specialisten op ieder gebied in huis te hebben.

Ons werk