Even voorstellen - Martijn Hoekstra

“Ik ben continu op zoek naar manieren om de online vindbaarheid van onze klanten te verbeteren.”

01 aug. 2017 / Carline Dekker / Even voorstellen / 3 min.

Vandaag stellen we onze nieuwe online marketeer voor: Martijn Hoekstra! Martijn woont in Utrecht met zijn vriendin Eva. In zijn vrije tijd traint hij 4 dagen per week in de sportschool. Sinds 5 juli werkt Martijn bij Stuurlui.

martijn-hoekstra

Martijn, wat heb je gestudeerd?

“Ik had altijd al interesse in het internet en de online-wereld. Ik wist nog niet goed wat ik precies wilde gaan doen en besloot daarom digitale communicatie aan de Hogeschool Utrecht te gaan studeren. Tijdens mijn studie ben ik eigenlijk de online marketing kant opgegaan. Voor mijn afstudeerstage werkte ik als linkbuilder en SEO-specialist. Daar leerde ik wat een grote impact online marketing op een bedrijf kan hebben en hier wilde ik graag in verder.”

Wat ging je doen na je studie?

“Na mijn studie kwam ik terecht bij een online marketingbureau in Utrecht en ging ik aan de slag als SEO-specialist voor een aantal grote bedrijven. Daarna wilde ik meer de breedte in en heb ik in drie jaar voor twee IT-bedrijven gewerkt. Voor deze bedrijven heb ik alle online marketing werkzaamheden opgepakt. Bij Stuurlui ben ik weer voor een bureau met verschillende klanten aan de slag, dus de cirkel is zo rond.”

Hoe kwam je bij Stuurlui terecht?

“Ik kwam toevallig de online marketeer-vacature van Stuurlui tegen op LinkedIn. De baan leek me erg uitdagend en vooral afwisselend. Met Sjoerd ben ik toen een kop koffie gaan drinken. Zo is het gaan rollen. Het ging toen uiteindelijk heel snel. Het werk trok mij erg aan: wat ik bij Stuurlui kan doen is als het ware een combinatie van alles wat ik tot nu toe op online marketing-vlak heb geleerd.”

Wat vind je het leukste aan online marketing?

“Ik vind het een uitdaging om uit te vinden wat je kan doen voor bedrijven om ervoor te zorgen dat ze beter presteren. Ik ben continu op zoek naar manieren om de online vindbaarheid van onze klanten te verbeteren. Er zijn een aantal basic stappen die elk bedrijf kan zetten, maar ik vind juist de vervolgstappen interessant. Elke klant verschilt en daar schuilt de uitdaging in.”

Waar ben je momenteel mee bezig?

“Het grootste gedeelte van mijn tijd gaat naar het optimaliseren van Google Adwords voor vaste klanten. Zo ben ik afgelopen tijd veel bezig geweest voor Webpower en heb ik een campagne voor Subliminal opgezet. Ook ben ik bezig om een SEO-voorstel te creëren voor onze vaste- en nieuwe klanten. Dit is als het ware een overzicht van alle SEO-diensten die wij aanbieden. Daarnaast heb ik ook geregeld afspraken, bijvoorbeeld om met klanten over de campagnes te praten of een sales-gesprek.”

Hoe vind je het om bij Stuurlui te werken?

“Naast dat het werk erg afwisselend en uitdagend is, is de sfeer ook erg goed. Iedereen gaat heel gezellig met elkaar om en er wordt hard gewerkt. Dat zijn twee dingen die mij erg aanspreken. En dat Stuurlui in Utrecht zit: dat is een mooie bonus.”

Als je één Stuurlui-medewerker moest kiezen om het voetbalteam in het WK Vrouwen te moeten coachen, wie zou je dan kiezen?

“Ik zou Regien kiezen. Ze is heel erg enthousiast en kan mensen goed motiveren. Ik denk dat zij wel een goede coach zou zijn.”

Dit blog is onderdeel van een serie waarin we al onze medewerkers voorstellen. Benieuwd naar de andere medewerkers?

Ben je benieuwd of Stuurlui jou kan helpen?

Martijn Hoekstra

Online marketeer
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht

Ahoy…

Wij zijn Stuurlui. Een fullservice WordPress bureau in Utrecht. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden maatwerk WordPress websites. Stuurlui bestaat uit een ervaren team van 21 bemanningsleden. We zijn klein genoeg om snel te schakelen en groot genoeg om specialisten op ieder gebied in huis te hebben.

Ons werk