Even voorstellen - Martijn Severs

“Tijdens het bouwen van een website breng ik het ontwerp en de functionaliteiten samen tot één goed werkend geheel.”

05 jul. 2017 / Carline Dekker / Even voorstellen / 3 min.

Vandaag stellen we Martijn Severs voor! Martijn is één van onze front-end developers en werkt sinds 1 juni 2017 bij ons. In zijn vrije tijd geeft Martijn leiding aan de Verkenners bij de Scouting, rijd hij graag motor en hij is ook graag actief: 3 keer per week staat hij in de sportschool. Martijn is niet te verwarren met Martijn Hoekstra, onze online marketeer.

Martijn

Martijn, hoe ben je front-end developer geworden?

“Op de middelbare school tijdens het bijvak Informatica ontdekte ik mijn interesse in websites en het bouwen ervan. De opleiding Interactieve Vormgeving op het Grafisch Lyceum in Utrecht sloot goed aan op deze interesse om developer te worden.

Nadat ik was afgestudeerd ging ik aan de slag bij MaxServ en daarna bij PrintAbout. Omdat ik mij verder als developer wilde gaan ontwikkelen, heb ik de overstap naar Stuurlui gemaakt. ”

Hoe kwam je terecht bij Stuurlui?

“Een vriend van mij zag een advertentie van Stuurlui op Facebook dat ze zochten naar een front-end webdeveloper. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en heb gesolliciteerd. Met Hans had ik gesprekken over de mogelijkheden als front-end developer en wat ik zou kunnen betekenen voor het team, waar ik mij goed in kon vinden. De overstap was toen geen moeilijke keuze meer.”

Wat maakt een website bouwen zo leuk?

“Bij het bouwen van een website ga ik aan de slag met het ontwerp van de website. Deze ontwerpen maakt onze designer Chris. Tijdens het bouwen van een website breng ik het ontwerp en de functionaliteiten samen tot het een goed werkend geheel. Elke website biedt nieuwe uitdagingen en functionaliteiten om uit te zoeken. Soms is dit nog best een uitdaging. Hierin schakel ik met Chris, Hans en Paul om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Het belangrijkste is dat de website voor de klant zelf goed te beheren en gebruiksvriendelijk is. Daarom geven we WordPress trainingen voordat een website live gaat, zodat het beheren van de website voor onze klanten appeltje-eitje wordt.”

Hoe is het om bij Stuurlui te werken?

“Ik heb het onwijs naar mijn zin! Het team is heel jong, de collega’s zijn aardig en er hangt een goede werksfeer. Het werk is erg afwisselend en de websites die we maken zijn vaak ook erg verschillend. Ik wil mijzelf graag ontwikkelen om nog betere websites te kunnen bouwen en het ontwerp nog beter te kunnen vertalen naar een website.

Er zit veel ontwikkeling in websites, dus het werk van een developer blijft uitdagend, denk ik. Ik zie mijzelf zeker nog vele jaren websites bouwen.”

Ons hele team speelt samen het Tourspel. Daarbij kiest iedereen een eigen wielerploeg van 12 wielrenners en degene met de beste wielerploeg wint eeuwige roem (in ieder geval tot de Tour de France volgend jaar). Nu de vraag aan jou: welke Stuurlui-medewerker heeft volgens jou het meeste verstand van de Tour de France en gaat het Tourspel winnen dit jaar?

“Ik gok Sjoerd! Hij doet zelf aan wielrennen en volgens mij heeft hij veel verstand van de Tour de France. Ik weet haast wel zeker dat hij goed over zijn tourploeg heeft nagedacht en dat hij graag zou winnen. Uit besloten kring vernam ik namelijk dat dit vorig jaar niet helemaal het geval was.”

Dit blog is onderdeel van een serie waarin we al onze medewerkers voorstellen. Benieuwd naar de andere medewerkers?

Ben je benieuwd of Stuurlui jou kan helpen?

Martijn Severs

Frontend developer
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht

Ahoy…

Wij zijn Stuurlui. Een fullservice WordPress bureau in Utrecht. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden maatwerk WordPress websites. Stuurlui bestaat uit een ervaren team van 21 bemanningsleden. We zijn klein genoeg om snel te schakelen en groot genoeg om specialisten op ieder gebied in huis te hebben.

Ons werk