Even voorstellen - Minke

“Excel is mijn vriend.”

10 jul. 2018 / Paulien Timmer / Even voorstellen / 4 min.

“Ik hou ervan om alles overzichtelijk te maken. Dat heb ik altijd al gehad. Excel is echt mijn vriend.”

Vandaag stellen we Minke voor! Minke is projectmanager bij Stuurlui. Naast haar werkzaamheden doet ze in haar vrije tijd aan rugby. Minke woont in Utrecht Overvecht, samen met haar beste vriendin Kristy. Ze heeft dezelfde opleiding gedaan als Huub, onze allround developer, maar doet nu dus iets heel anders.

Minke, waarom ben je projectmanager geworden?

Dat is eigenlijk toevallig gegaan. Achteraf is het wel heel duidelijk dat dit goed bij mij past, maar dat was geen bewuste keuze. Na mijn opleiding Communicatie en Multi-media Design ben ik bij een email marketing bureau gaan afstuderen. Daar ging mijn manager met zwangerschapsverlof en toen ben ik een manusje van alles geworden. Ik heb ook nog wel wat HTMLS en designs gemaakt, maar dat was het niet helemaal. Ik was niet een typische designer of bouwer, dus ging heel veel verschillende dingen oppakken en werd zo projectmanager.

Wat is voor jou een topdag?

Als ik met klanten om tafel heb gezeten en we samenwerken om iets beter te maken. Dat je echt samen aan het praten bent en met nieuwe ideeën komt. Daar krijg ik echt wel energie van. Ik wil ook overal van op de hoogte zijn. Ik denk dat je dat ook wel moet zijn als projectmanager.

Hoe ziet een werkdag er doorgaans voor jou uit?

Ik werk er natuurlijk nog maar net, dus ik weet misschien nog niet hoe een doorsnee dag eruit komt te zien. Vanochtend had ik bijvoorbeeld een meeting met een klant. De designs zijn al gemaakt en ik moet even alle punten verzamelen om te briefen aan Chris. Dan gaat hij die verwerken, dus dat is waar ik nu mee bezig ben. En het is voor mij nu heel erg uitzoeken op welke manier ik dat ga doen, maar ik vind het allemaal heel erg leuk.

Wat is je eerste indruk van Stuurlui?

Gezellig. Goede sfeer. Op de eerste dag liep Huub langs met de vraag of ik gesneden appeltjes wilde en toen kwam hij terug met een bakje met gesneden appels. Van die kleine dingetjes. Al voordat ik begon werd ik uitgenodigd voor de vrijdagmiddagborrel en kon ik iedereen een beetje leren kennen. Iedereen is heel sociaal en gezellig.

Je werkt er op dit moment nog maar net. Hoe ben je bij Stuurlui terecht gekomen?

Google. Ik heb eerst via LinkedIn gesolliciteerd bij verschillende bedrijven, maar daar kreeg ik amper reactie op. Dus toen heb ik via Google gezocht op creatief bureau en online bureau Utrecht. De manier waarop ze de vacaturetekst hadden geschreven vond ik heel leuk. Ik dacht meteen: dit is mijn manier van praten. En dat is gevoel heb ik nog steeds. Ik voelde me hier meteen al best wel thuis.

Was jij als kind ook al georganiseerd?

Weet ik niet. Ik ben wel altijd heel goed in dingen heel overzichtelijk maken. Als je mij een heel verhaal vertelt, kan ik daarna heel goed in één zin zeggen waar het over gaat. Dat is wel belangrijk als projectmanager, dat je goed de kern eruit kan halen. Ik ben privé ook wel heel gestructureerd. Ik wilde vlonders maken op ons balkon, dus heb ik met excel een sheet gemaakt met prijzen en maten. Maar ook toen ik mijn huis ging kopen kwam er een excel document met wat mijn vaste lasten zijn. Excel is mijn vriend.

Het is het WK nu. Met wie zou je wel een voetbalteam willen samenstellen?

Met Huub, juist omdat hij zo niet van voetbal houdt. Ik denk dat als je zo niet van voetbal houdt, dat je op basis van hele andere dingen een voetbalteam samenstelt die het misschien wel heel goed doet. Hij is sociaal en heel attent, een mensen mens, wat handig is om je team op te stellen. Volgens mij kan je wel gewoon goed met hem samenwerken.

Ben je benieuwd of Stuurlui jou kan helpen?

Minke Kroon

Projectmanager
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht

Ahoy…

Wij zijn Stuurlui. Een fullservice WordPress bureau in Utrecht. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden maatwerk WordPress websites. Stuurlui bestaat uit een ervaren team van 21 bemanningsleden. We zijn klein genoeg om snel te schakelen en groot genoeg om specialisten op ieder gebied in huis te hebben.

Ons werk