Even voorstellen - Paul

“Designen – dat is gewoon echt mijn ding.”

03 nov. 2016 / Carline Dekker / Even voorstellen / 3 min.

Vandaag stellen we Paul aan je voor! Paul werkt sinds 1 maart 2016 bij ons en is frontend developer. Paul houdt van sporten, naar festivals gaan en muziek luisteren.

Paul

Paul, hoe kwam je terecht bij Stuurlui?

“Ik werkte eerst bij een ander bedrijf, maar ik wilde graag doorgroeien en er was daar niet echt de mogelijkheid toe. Vorig jaar zag ik een Facebook bericht van Stuurlui dat ze naar iemand op zoek waren. Ik was voor een gesprek uitgenodigd en daarna ook voor een tweede gesprek. Het beviel me goed: Stuurlui bood meer uitdaging en de bedrijfsvoering is professioneler en meer gestroomlijnd. Zo werk ik nu sinds 1 maart bij Stuurlui. Hier heb ik het super goed naar mijn zin, want dit is precies waar ik naar op zoek was.”

Wat heb je gestudeerd?

“Ik heb Multimedia & Vormgeving gestudeerd. Nadat ik deze opleiding had afgerond, kreeg ik een vast contract aangeboden bij een kledingwinkel. Ik had toen nog geen werk gevonden als webdeveloper en besloot bij de kledingwinkel te blijven. Daar werd ik eerst assistent manager en toen bedrijfsleider. Dat heb ik vijf jaar met plezier gedaan, maar ik zag er geen toekomst in. Daarna ben ik als webdeveloper aan de slag gegaan, dat vond ik toch een stuk leuker.”

Wat vind je het leukste aan design?

“Het omvat veel verschillende aspecten. Ik heb nooit aan die richting getwijfeld. Ik merk wel dat mijn interesse een beetje is verlegd naar meer back-end, het programmeerwerk. Een website designen is vaak een kwestie van smaak en soms ben ik daar iets te eigenwijs voor.”

Waar ben je momenteel mee bezig?

“De afgelopen tijd ben ik met de website van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten bezig geweest. Daarnaast werk ik nu aan het design voor ‘Aan de slag in de speeltuin’, een initiatief van FVG & Jantje Beton. Zij brengen speeltuinverenigingen en mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar.

Ook ben ik bezig met de vernieuwde website van ActiveCues, een bedrijf dat interactieve tafels maakt voor ouderen in de midden tot late fasen van dementie. Door deze lichtprojecties op tafels worden de ouderen gestimuleerd tot zowel fysieke activiteit als sociale interactie. Hier doe ik de front-end en back-end development voor.”

Als je één Stuurlui-medewerker tot minister president zou moeten benoemen. Wie zou je dan benoemen?

“Ik zou Thomas tot minister president benoemen, die is daar het meeste capabel voor. Ik denk dat hij de beste leidinggevende capaciteiten heeft van ieder van ons. Hij is denk ik ook wel politiek correct.”

Welk advies zou je je 18-jarige zelf geven?

Ga zo door. (Paul lacht) Nee, ik denk dat ik wel langer had willen studeren om meer te kunnen leren, bijvoorbeeld meer in de richting van back-end development. Maar als ik weer 18 zou zijn en een studiekeuze zou moeten maken, zou ik wel weer voor webdesign kiezen. Daar ligt toch echt mijn passie.

Dit blog is onderdeel van een serie waarin we al onze medewerkers voorstellen. Benieuwd naar de andere medewerkers?

Ben je benieuwd of Stuurlui jou kan helpen?

Paul de Cocq

Frontend developer
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht

Ahoy…

Wij zijn Stuurlui. Een fullservice WordPress bureau in Utrecht. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden maatwerk WordPress websites. Stuurlui bestaat uit een ervaren team van 21 bemanningsleden. We zijn klein genoeg om snel te schakelen en groot genoeg om specialisten op ieder gebied in huis te hebben.

Ons werk