Even voorstellen - Remco

21 mei. 2019 / Stuurlui Fullservice WordPress Bureau / Even voorstellen / 4 min.

“Story of my life: ik vind alles leuk en daardoor wordt je heel erg breed.”

Vandaag stellen we Remco voor! Remco is DevOps Engineer bij Stuurlui. Naast zijn werk houdt hij van tennissen en is hij een groot filmliefhebber. Remco woont in Woerden met zijn gezin.

remco-strl-bemanning

Wat zijn je hobby’s?

Nummer 1 bij mij is het sporten. Ik ben daar redelijk fanatiek in en ik vind ook heel veel sporten leuk. Ik heb in het verleden veel gevoetbald en ik doe nu met name hardlopen en tennis. Al staat het hardlopen wel op een laag pitje sinds ik twee kinderen heb. Tennis doe ik nog wel fanatiek (ik speel competitie). Met hardlopen trainde ik altijd voor de marathon. De laatste jaren heb ik dit niet meer gedaan, maar dan trainde ik ook echt vier keer per week.

Naast sporten houd ik ook veel van films en series. Thrillers vind ik leuk, maar ik kijk eigenlijk heel breed. Ik heb ook een grote DVD-collectie thuis, volgens mij heb ik ongeveer 500 DVD’s in de kast staan.

The Usual Suspects, Memento en Shawshank Redemption vind ik bijvoorbeeld goede films. Ik ben erg fan van de regisseur Christopher Nolan. Zijn films hebben vaak een mind-twist op het einde waar je even goed over moet nadenken.

Daarnaast vind ik het ook heerlijk om uit eten te gaan en verre reizen te maken.

Wat houdt je werk precies in?

Mijn functie is DevOps Engineer. Daar vallen best veel dingen onder. Ik vind het ook leuk dat het best breed is. Zo ben ik verantwoordelijk voor de livegangen van de websites. Dan zorg ik ervoor dat als een website klaar is, dat de livegang goed gaat.

Je hebt daarvoor wat technische kennis nodig van het beheer en van hosting. Daarnaast ben ik ook developer, al zal ik dat hier iets minder gaan doen. Verder zorg ik bijvoorbeeld ook dat updates van WordPress zonder problemen worden doorgevoerd.

Dat is nog best een uitdaging omdat we veel websites in beheer hebben. Daarnaast moet het updaten wel goed gebeuren. We maken eerst een back-up en controleren goed of alles op de website nog goed functioneert nadat de updates zijn doorgevoerd.

Ten slotte hoort alles rondom Google Tag Manager (GTM) en Google Analytics ook bij mijn functie.

Hoe ben je in deze rol terecht gekomen?

Bij mijn vorige baan was ik meer een back-end developer. En omdat ik daar al een tijd werkte was ik ook een soort vraagbaak. Dus alles technische uitdagingen waar mensen tegenaan liepen kwamen bij mij terecht. Hier zaten vaak problemen bij met betrekking tot hosting. Dat is ook een beetje de functie die ik bij Stuurlui heb.

Hoe ziet een werkdag er voor jou ongeveer uit?

Het eerste wat ik doe is mijn computer opstarten, maar daarna begin ik met koffie. Zonder koffie start ik niet op. Dan bekijk ik mijn mail en planning. De dag ervoor heb ik dan al grotendeels bepaald wat ik wil doen die dag. Daarna ga ik aan de slag met de taken van die dag, op basis van prioriteiten. Ik ga bij de mensen langs waar ik nog vragen open heb staan. Er blijven ook tussendoor nieuwe vragen bij komen. Een dag bij Stuurlui is elke dag anders. Er zit geen standaard-dag tussen.

Wat is voor jou een topdag?

Als ik een vraag krijg van een klant waarvan ik in eerste instantie niet weet waar ik moet beginnen. En dat ik dan aan het eind van de dag een briljante oplossing heb gevonden en doorgevoerd waar de klant blij mee is. Dan heb ik echt een goede dag.

Waarom ben je dit werk gaan doen?

Ik ben er een beetje ingerold denk ik. Ik heb een hele brede opleiding gedaan; Digitale Communicatie in Utrecht. Je leert daarvoor van alles wat, maar je kan niet een specifieke richting kiezen. Terwijl ze bij bedrijven vaak zoeken naar specialisten.

Ik weet ook niet of ik toen al de development kant op was gegaan als ik die keuze had. Want de online marketing kant sprak mij op dat moment meer aan. Technische vakken vond ik heel lastig in het begin, terwijl dat de richting is die ik uiteindelijk op ben gegaan. Hetgene waar ik tijdens mijn opleiding het slechtste in was, is hetgene waar ik uiteindelijk naartoe ben gegroeid.

Bij mijn vorige baan had ik eigenlijk nog geen specifieke richting gekozen. Er ging een collega weg die PHP-developer was. Toen werd mij gevraagd of ik daar interesse in had. Ik had al wat PHP-kennis en heb toen een cursus gevolgd om hier verder in door te groeien.

Daarnaast ben ik door het jarenlang oppakken van technische vragen in de DevOps rol gegroeid. Story of my life: ik vind alles leuk en daardoor wordt je heel erg breed.

Ajax heeft de Champions League finale niet gehaald, met welke Stuurlui medewerker op het veld was het wel goed gekomen?

Ook al is Dave de grootste Ajax-fan, ik moet toch zeggen: Hans. Bij een 2-0 voorsprong in de rust moet je vooral zorgen dat je er niet drie om je oren krijgt. Hans kan dan denk ik de beuk erin gooien en zorgen voor een stukje strijd. Hij is ook wel redelijk sterk, dus dat zou wel een goede zijn om in de verdediging neer te zetten. Hij is eigenlijk een aanvaller maar zou ook in de verdediging goed tot zijn recht komen.

Een fullservice WordPress bureau in Utrecht
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht

Ahoy…

Wij zijn Stuurlui. Een fullservice WordPress bureau in Utrecht. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden maatwerk WordPress websites. Stuurlui bestaat uit een ervaren team van 21 bemanningsleden. We zijn klein genoeg om snel te schakelen en groot genoeg om specialisten op ieder gebied in huis te hebben.

Ons werk