Even voorstellen - Sjoerd

“Het leukste aan online marketing is om mensen te kunnen helpen.”

03 dec. 2016 / Carline Dekker / Even voorstellen / 4 min.

“Ik merk dat klanten het heel erg waarderen als campagnes goed lopen en ze er dankbaar voor zijn. Dat is altijd fijn om te horen.”

Sjoerd is één van de founders en online marketing specialist bij Stuurlui. Naast marketing, houdt hij ook van wielrennen en speltcrackers bij de lunch. Hij is opgegroeid in België, heeft gestudeerd in Tilburg, woont momenteel in Amsterdam en komt elke dag met de trein en fiets naar ons kantoor in Utrecht.

Sjoerd

Sjoerd, als eerste oprichter in de ‘Even Voorstellen’ serie, kun je mij vertellen hoe Stuurlui is opgericht?

“We hebben elkaar destijds leren kennen via een gezamenlijke vriend. Die heeft mij en mijn toenmalige compagnon in contact gebracht met Thomas en Hans. We werkte allemaal al in de online marketing branche en we zagen mooie synergie in onze kennis en netwerk. In mei 2014 hebben we besloten om heel ‘lean’ de eerste opdrachten als collectief op te gaan pakken. Als snel bleek dat veel klanten uit ons huidige netwerk gebaat waren bij een partij die zowel WordPress development als online marketing kennis in huis had. We hebben de eerste maanden ieder 2 dagen per week in Stuurlui gestoken. Binnen een half jaar is dat 4 dagen per week geworden en na 1 jaar zijn we allemaal fulltime op Stuurlui gaan focussen.”

Kun je vertellen waarom Stuurlui, Stuurlui heet?

“De grap is dat daar dus niet echt een hele goede reden voor is geweest destijds. We wilde heel ‘lean’ starten met het bedrijf en dat betekende dat we nog niet heel veel tijd wilde steken in branding maar vooral bezig wilde zijn met het aanbod. De naam is uiteindelijk tijdens een avond in de Dikke Dries in Utrecht bedacht. De keuze viel op Stuurlui omdat we dan het algemene e-mailadres ahoy@stuurlui.nl konden maken. Dat leek ons wel geestig. Door de jaren heen zijn we steeds meer lading aan de naam gaan geven en dat zullen we de komende tijd ook nog wel blijven doen. ”

Wat houdt jouw werk in?

“Ik ben online marketing specialist. Ik hou mij veel bezig met SEO, SEA, social en display adverteren. Ik bepaal online strategieën en bedenk, onderhoud en rapporteer campagnes. Daarnaast pak ik een deel van de ondernemerstaken binnen Stuurlui op zoals personeel werven, administratie, briefings maken en de lange termijn strategie van het bedrijf.”

Wat vind je zo leuk aan online marketing?

“Ik was altijd al geïnteresseerd in marketing en volgde na mijn bachelor International Business Administration aan de universiteit Tilburg een online marketing cursus bij Expand Online, dit is al vier jaar geleden. Daardoor groeide mijn interesse voor online marketing. Ik vind het mooi dat het vakgebied erg in ontwikkeling is. Er komen dagelijks nieuwe technieken bij die we voor onze klanten kunnen inzetten.

Daarnaast is het mooi om te zien dat de strategieën en campagnes die we voor klanten bedenken na hard werken in de praktijk hun meerwaarde bewijzen.”

Welke Stuurlui-medewerker kunnen we het beste naar de Olympische Spelen sturen?

Hans en Dave spelen samen in de spits bij Brederodes zaterdag 3. Die maken de meeste kans. Als ik tussen hen moet kiezen zou ik voor Dave gaan, vanwege zijn bravoure…”

Dit blog is onderdeel van een serie waarin we al onze medewerkers voorstellen. Benieuwd naar de andere medewerkers?

Ben je benieuwd of Stuurlui jou kan helpen?

Sjoerd Kuipers

Founding partner & online marketeer
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht

Ahoy…

Wij zijn Stuurlui. Een fullservice WordPress bureau in Utrecht. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden maatwerk WordPress websites. Stuurlui bestaat uit een ervaren team van 21 bemanningsleden. We zijn klein genoeg om snel te schakelen en groot genoeg om specialisten op ieder gebied in huis te hebben.

Ons werk