Even voorstellen - Thomas

“Ik heb als het ware een helikopterblik binnen Stuurlui.”

09 mrt. 2017 / Carline Dekker / Even voorstellen / 5 min.

“Ik weet heel goed wat er allemaal speelt en probeer met name de interne processen meer structuur te geven.”

Vandaag stellen we Thomas voor! Thomas is één van de founders van Stuurlui en projectmanager. Hij woont in Utrecht met zijn verloofde Sophie. Hij regelt niet alleen alle administratie binnen Stuurlui maar is momenteel ook zijn huwelijk aan het plannen! We vroegen Thomas naar zijn werk, de kracht van Stuurlui en: welke Stuurlui-medewerker zou eigenlijk de beste Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean zijn?

Thomas

Thomas, je bent door Bob benoemd als de meest gestructureerde persoon binnen Stuurlui en Paul zou jou kiezen als minister president. Kun je uitleggen wat je voor Stuurlui doet?

“Het belangrijkste wat ik doe is de achterkant van het bedrijf regelen. Het regelen van de financiële administratie; medewerkers; juridische zaken; verzekeringen tot aan het beveiligen van het pand en het regelen dat iedereen internet heeft. Daarnaast doe ik voor sommige klanten ook nog projectmanagement.”

Wat heb je gestudeerd?

“Ik heb bedrijfskunde in Rotterdam aan de Erasmus Universiteit gestudeerd. Daarna heb ik de master Organisational Change & Consulting gedaan. Ik wilde mij niet beperken tot 1 vakgebied zoals bijvoorbeeld finance of marketing, maar juist alle aspecten van een bedrijf mee krijgen. Daarom koos ik voor die opleidingen. Wat ik daar heb geleerd, neem ik ook mee in mijn werk bij Stuurlui. Door mijn opleiding kan ik alle aspecten in de gaten houden en de structuur van Stuurlui bepalen.”

Waar ben je momenteel mee bezig?

“In ons nieuwe pand zit ook ons zusterbedrijf Kick Digital. Hiervoor ben ik nu een onderhuur constructie aan het opzetten. Ook zijn we met een grote aanvraag bezig voor het Trimbos Instituut. Daarvoor moeten we een Engelstalige plan van aanpak schrijven en dat pak ik in dit geval op.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“De afwisseling. Ik ben zowel uitvoerend als strategisch bezig. Ik doe veel verschillende dingen: salesgesprekken, beoordelingsgesprekken, financiële prognoses maken voor het komende jaar. Dat laatste is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Het geeft Hans, Sjoerd en mijzelf bijvoorbeeld inzicht in wie we op welk moment willen aannemen of wanneer we een bepaalde investering kunnen doen. Ik vind het leuk om daarmee bezig te zijn.”

Wat vind je moeilijk in je werk?

“Als eigenaar ben je eindverantwoordelijk voor het bedrijf en je medewerkers. Medewerkers met vrouw en kinderen zijn afhankelijk van jou voor het salaris dat ze krijgen. Ook is het mijn taak om bijvoorbeeld ervoor te zorgen dat alle medewerkers goed verzekerd zijn. Dat is soms veel uitzoekwerk. Daarnaast is leidinggeven natuurlijk ook een kwestie van vallen en opstaan. Ik vind het leuk om leiding te geven, maar soms kijk ik ergens op terug en denk ik: dat had ik beter kunnen doen.”

Wat is je favoriete project dat Stuurlui ooit heeft gedaan?

“De website van Fonds Verstandelijk Gehandicapten hebben wij vorig jaar opgeleverd. Dit is een leuke en grote klant waarbij je het gevoel hebt dat de website ook echt van waarde is, omdat er via de website gedoneerd kan worden voor mensen met een verstandelijke beperking. Met het Fonds Verstandelijk Gehandicapten hebben we een relatie opgebouwd, zo hebben wij ook een website voor het Revalidatiefonds en het Knoopgala gemaakt. Een langdurige samenwerking zorgt dat we efficiënter kunnen werken, we weten wat we aan elkaar hebben en we kunnen heel gericht advies geven. Zo kunnen wij ze beter helpen.”

Thomas, als tweede oprichter in de ‘Even Voorstellen’ blogs, kun je mij vertellen wat je denkt dat de kracht is van Stuurlui?

“Wat ik de kracht vind van Stuurlui is dat we op ieder werkgebied een specialist in huis hebben. We bouwen niet alleen websites, maar bieden ook ontwerp, marketing, onderhoud en hosting aan. Bij ons kun je terecht voor alles wat je nodig hebt online. Daarnaast denk ik dat het ook een kracht is van Stuurlui dat we flexibel genoeg zijn om onze werkwijze af te stemmen op de klant. Zo wijken we soms af van onze vaste werkwijze af om gericht een klant te kunnen helpen.”

Welke Stuurlui-medewerker zou de beste Jack Sparrow zijn in Pirates of the Carribean?

Dave, want Dave heeft sinds hij hier werkt laten zien dat hij zich super goed kan aanpassen aan nieuwe situaties, functies en klanten. Dat is wat Jack Sparrow een mooie vent maakt: of hij nu van een schip valt of alleen op een eiland belandt, hij leert er mee omgaan en komt er uiteindelijk sterker uit. Dat heeft Dave ook: hij kan zich goed aanpassen aan elke situatie en hij heeft een goed leervermogen. Dat is een waardevolle eigenschap.”

Dit blog is onderdeel van een serie waarin we al onze medewerkers voorstellen. Benieuwd naar de andere medewerkers?

Ben je benieuwd of Stuurlui jou kan helpen?

Thomas Kroese

Founding partner & business development
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht

Ahoy…

Wij zijn Stuurlui. Een fullservice WordPress bureau in Utrecht. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden maatwerk WordPress websites. Stuurlui bestaat uit een ervaren team van 21 bemanningsleden. We zijn klein genoeg om snel te schakelen en groot genoeg om specialisten op ieder gebied in huis te hebben.

Ons werk