Nieuws

Voldoe aan de nieuwe eisen van Google

Interaction to Next Paint (INP) Google update
23 okt 2023
Marketing Leestijd: 2 min.

Vanaf maart 2024 past Google een nieuwe beoordelingsfactor toe, waarmee mede wordt bepaald hoe hoog je in de zoekresultaten komt. Het gaat om de Interaction to Next Paint, of kortweg: INP. In dit blog leggen we in het kort uit wat INP is, waarom het belangrijk is én wat je kan doen om jouw site te laten voldoen aan deze laatste vereisten van Google.

Wat is INP?

INP staat voor Interaction to Next Paint. INP is een nieuwe methode om de performance van je website te beoordelen. Het meet de tijd tussen een interactie van een bezoeker en de visuele bevestiging van die interactie op het scherm. Bijvoorbeeld: hoe lang het duurt voor je als bezoeker ziet dat je iets hebt aangeklikt.

 

Waarom is INP belangrijk?  

Google toont in zoekresultaten relevante websites die de gezochte informatie bevatten, maar let de laatste jaren ook steeds meer op de gebruiksvriendelijkheid van websites. Hoe snel een pagina laadt en of je site geschikt is voor mobiele gebruikers, bijvoorbeeld. Hoe beter je scoort op al deze zogenaamde ‘Core Web Vitals’, hoe gebruiksvriendelijker Google jouw website vindt… en hoe hoger je dus zal eindigen in de zoekresultaten. 

Google voegt Interaction to Next Paint in maart 2024 toe aan de beoordelingscriteria van een goed presterende website. Het is namelijk belangrijk voor de gebruikerservaring dat je site snel reageert wanneer een bezoeker iets doet op je site. Denk aan: een button aanklikken, een nieuwe pagina openen of een foto aanklikken. Als de bezoeker snel ziet dat de interactie gelukt is, krijgt die persoon direct bevestiging dat alles goed werkt. 

Interaction to next paint core web vitals

Wat kan je doen om jouw site te laten voldoen aan INP?

Allereerst een kleine nuance: het is geen absolute noodzaak om je site aan INP aan te passen. Je site blijft gewoon werken als je niets aanpast. Alle gewenste aanpassingen zijn optimalisaties, die zorgen voor betere prestaties van je site. We raden aanpassingen echter wel aan. Je geeft gebruikers namelijk een betere ervaring en laat Google zien dat jouw site geschikt is voor topposities in de zoekresultaten. 

Om te voldoen aan de nieuwe INP factor, is het belangrijk om de reactietijd van je site (verder) te optimaliseren. Bijvoorbeeld door afbeeldingen te verkleinen, of de volgorde waarin de pagina wordt geladen te veranderen. De precieze aanpassingen hangen af van hoe jouw website is opgebouwd.

Support regelt het voor je

Klanten van Stuurlui kunnen voor optimalisatie contact opnemen met support. Wij lopen je website na en zorgen dat deze weer helemaal voldoet aan de laatste eisen. Meestal is dit slechts een paar uurtjes werk, waarna je site weer helemaal up to date is.  Bel of mail support om de werkzaamheden direct in te plannen, of wanneer je meer informatie wil over de noodzakelijke aanpassingen. We helpen je graag.

 

Dave van Rooijen Senior support engineer

Google update? Wij helpen je graag verder!

Bezoek ons

Campus werkspoor
Nijverheidsweg 16A
3534 AM, Utrecht

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde blogs

Technische SEO checklist website
  • 1 dec 2021
  • Marketing

Technische SEO checklist website

Read more about this project
Google SEO Update 2021: Page experience
  • 20 apr 2021
  • Development

Google SEO Update 2021: Page experience

Read more about this project