De 6 belangrijkste voordelen van G Suite

17 nov. 2016 / Stuurlui Fullservice WordPress Bureau / Marketing / 4 min.

Back in the day werd er over en weer gefaxt. Een fax was duur, had toners, rolletjes en papier nodig en was, vooral voor huidige maatstaven, ontzettend sloom. Na faxen kwam de email en werden werk-gerelateerde bestanden vaak via de email verstuurd. Een bestand toevoegen aan een mail is secondewerk en daarom heel gemakkelijk. Het nadeel is echter dat de bestanden niet gestructureerd worden en niets zo onhandig als (wat voelt als uren) je mail moeten doorspitten op zoek naar dat ene bestand van een tijdje terug – en welke collega, partner of leverancier was het die het had gestuurd?

 

De 6 belangrijkste voordelen van G Suite

Een ander nadeel van mail is dat het lastig is mails door te sturen naar alle collega’s en dat de bestandversies zo niet gelijk blijven. Ook zorgt het heen en weer sturen van bestanden ervoor dat de totale grootte van alle mailboxen flink oploopt, dat weer extra geld kost.

Dit is waarom G Suite interessant is: in plaats van dat bestanden op verschillende computers, drives en harde schijven staan, staat het op één overzichtelijke plaats waar je altijd bij kan.

G Suite, dat eerst Google Apps for Work heette, werd door Google verleden maand aangekondigd als: “We hebben Google Apps ontworpen om mensen te helpen overal te werken en samen te innoveren, zodat uw organisatie zich sneller kan ontwikkelen en meer kan bereiken. Vandaag introduceren we een nieuwe naam die beter bij deze missie past: G Suite.”

G-Suite is dus een benaming voor de verzameling van Google Apps: Gmail, Hangouts, Agenda, Drive, Documenten, Spreadsheets, Formulieren, Presentaties, Sites. Met G Suite krijg je een professionele e-mail zonder advertenties, met een inbox van 30 GB én 24/7 ondersteuning.

De voordelen van G Suite op een rijtje:

  1. Het is goedkoop, want je bespaart op licentiekosten. Alle bestanden in de cloud betekent dat je vrijwel geen tijd kwijt bent aan het beheren van hardware of software, plus de productiviteit van medewerkers verhoogt. Upgrades of onderhoud? Daar heb je met G Suite geen last meer van. Je kunt G Suite zelfs kosteloos uitproberen voor een periode van 30 dagen.
  2. Google staat garant voor je privacy, je bestanden zijn dus veilig. Je kunt zelf instellen met wie je je bestanden wil delen.
  3. Efficiënt: Alle bestanden worden gesynchroniseerd waardoor je ook onderweg, thuis en in een koffietentje (waar ook ter wereld) verder kunt werken en bij je bestanden kan. En niet alleen op laptop: ook op tablet en mobiel. Het enige wat je nodig hebt is een internet verbinding.
  4. Beter samenwerken. Collega’s, partners en leveranciers kunnen beter samenwerken doordat je verschillende bestandstypen kunt toevoegen, bewerken en verwijderen in real time. Alle bestanden zijn automatisch up-to-date. Je kunt zo dus ook sneller samenwerken. Over en weer mailen via de email wordt zo ook iets wat je back in the day deed.
  5. G Suite is interessant voor grote bedrijven en kleine bedrijven. Het wordt gebruikt door de Fortune 500 en door ZZP’ers en telt 500 miljoen gebruikers en 5 miljoen bedrijven. Hoeveel bestanden je ook wilt creëren, het is handig voor elk bedrijf.
  6. Met de Google Beheerdersconsole kun je je mobiele apparaten, e-mailadressen, beveiligingsinstellingen en meer beheren. Zo kun je eenvoudig gebruikers toevoegen en verwijderen, groepen instellen en beveiligingsopties toevoegen.

Achter de schermen: bij Stuurlui gebruiken we Gmail, alle afspraken staan in de Agenda, bestanden staan in overzichtelijke mappen in de Drive, in Spreadsheets houden we verschillende planningen en takenlijsten bij én alle presentaties staan, je raadt het al, in Presentaties. Wij zijn dus zeker fan!

Hulp nodig? Neem contact met ons op! Wij helpen je graag.

Ben je benieuwd of Stuurlui jou kan helpen?

Hans Oorschot

Founding partner & strateeg
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht

Ahoy…

Wij zijn Stuurlui. Een fullservice WordPress bureau in Utrecht. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden maatwerk WordPress websites. Stuurlui bestaat uit een ervaren team van 21 bemanningsleden. We zijn klein genoeg om snel te schakelen en groot genoeg om specialisten op ieder gebied in huis te hebben.

Ons werk