Het belangrijkste Online Marketing nieuws oktober 2017

31 okt. 2017 / Stuurlui Fullservice WordPress Bureau / Marketing / 8 min.

Onze online marketeers zitten altijd bovenop de ontwikkelingen in de markt. Er zijn iedere maand veel nieuwtjes, maar welke zijn nu relevant voor jou? In deze nieuwe blog vatten onze online marketeers het belangrijkste online marketing nieuws van oktober samen voor onze klanten.

Het belangrijkste online marketing nieuws lees je hier

Google Mobile First Index uitrol is begonnen

Google is begonnen met het langzaam uitrollen van de zogenaamde ‘Mobile First Index’. Google is dit nog aan het testen en neemt daarom de tijd om deze verandering te implementeren. Het is goed om te weten dat dit er aan komt, het is namelijk een belangrijke verandering.

Wat is de Mobile First Index?

Google neemt nu eerst de pagina’s van de desktop versie van je website op in de zoekresultaten. Zoals de naam al suggereert is dit straks precies andersom; Google zal dan eerst de mobiele versie van je website indexeren en dan pas de desktopversie van je site.

Waarom is dit belangrijk?

Het wordt nu nog belangrijker dat je website goed werkt op mobiele apparaten als smartphones en tablets. Dit betekent onder andere dat je website responsive moet zijn en snel moet laden. De mobiele versie van je site wordt namelijk straks leidend voor je posities in Google. Als dit niet op orde is, kan dit er voor zorgen dat je posities in Google verslechteren, wat weer zorgt voor minder bezoekers.

Wanneer is de Mobile First Index actief?

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de mobile first index volledig geïmplementeerd is. In een later blog zullen we uitgebreid ingaan op de Mobile First Index en wat dit betekent voor jouw website.

Mobile First Index wordt actief

Bron

WhatsApp test WhatsApp Business

Een maand geleden kondigde WhatsApp aan dat ze aan het testen waren met een WhatsApp speciaal voor bedrijven genaamd WhatsApp Business.

Inmiddels weten we al iets meer over deze WhatsApp voor bedrijven. Zo krijgt de zakelijke versie van WhatsApp ondersteuning voor vaste nummers. Hiermee wordt het dus mogelijk om het vaste nummer van je bedrijf te gebruiken voor WhatsApp. Je kunt dus vanuit het vaste nummer van je bedrijf WhatsApp berichten ontvangen en versturen. Daarnaast is het een losstaande app waardoor prive en zakelijk makkelijk te scheiden zijn.

Als zakelijke gebruiker heb je ook andere opties voor het profiel. Zo kan je een omschrijving en link naar de website toevoegen. Ook kan je de categorie selecteren waar je bedrijf onder valt. Deze informatie wordt vervolgens door WhatsApp geverifieerd zodat er alleen officiële bedrijfsprofielen actief zijn.

Ook krijg je als zakelijke gebruiker straks inzicht in je statistieken. De verwachting is dat je bijvoorbeeld kan zien wat de reactiesnelheid en het percentage beantwoorde berichten zijn. Ten slotte kan je een afwezigheidsmelding instellen. Dit kan op vaste momenten (bijvoorbeeld na sluitingstijd), maar je kunt dit ook handmatig instellen.

Op dit moment is er een pilot-programma om WhatsApp Business te testen. Wanneer het definitief uitgerold wordt is nog niet bekend.

WhatsApp test WhatsApp Business

Bron

Nieuw: dynamische Facebook advertenties

Facebook heeft een nieuwe functie gelanceerd voor adverteerders; dynamische advertenties. Hiermee is het mogelijk om verschillende elementen van je Facebook advertentie automatisch te laten rouleren. Vervolgens krijg je als adverteerder inzicht in de prestaties van alle varianten van je advertentie.

Je kunt varianten van de volgende elementen testen:

  • Titel/headline (maximaal 5 varianten)
  • Afbeeldingen of video’s (maximaal 10 varianten)
  • Tekst (maximaal 5 varianten)
  • Beschrijving (maximaal 5 varianten)
  • CTA-button (maximaal 5 varianten)

Facebook maakt vervolgens verschillende combinaties van de varianten die je invoert. Op die manier wordt het makkelijker om te testen welke advertentie het beste werkt. Je vindt de optie voor dynamische advertenties bij het aanmaken van een nieuwe campagne met als doelstelling verkeer, conversies of app-installaties.

Nieuw: dynamische Facebook advertenties

Bron

Google kondigt video reviews aan

In onze vorige update hebben we de ontwikkelingen rondom Google Mijn Bedrijf al eens besproken. Daar komt nu een nieuwe optie bij want het wordt mogelijk om video reviews te plaatsen.

Zo kunnen klanten straks een korte video van 10 seconden plaatsen op jouw Mijn Bedrijf pagina. Hiermee kunnen klanten bijvoorbeeld een video review achterlaten. Als ze een eerder opgenomen video willen plaatsen mag deze maximaal 30 seconden zijn.

Hoe kunnen klanten de video plaatsen?

  1. Zoek een bedrijf op via Google Maps op je smartphone
  2. Navigeer naar het onderdeel reviews
  3. Klik op ‘Voeg een foto toe’
  4. Klik op het camera icoon
  5. Houd de opnameknop ingedrukt om een video van maximaal 10 seconden op te nemen. Je kunt ook een video van maximaal 30 seconden selecteren die je eerder hebt opgenomen

Het is ook mogelijk om als bedrijfseigenaar zelf video’s te plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld een korte review van je eigen product(en) doen, of een sfeerimpressie van je bedrijf opnemen.

De video reviews geven klanten een kans om positieve maar ook negatieve ervaringen met je bedrijf te delen. Nog meer reden dus om te werken aan het krijgen van meer positieve reviews.

Google kondigt video reviews aan

Bron

Heb je hulp nodig met online marketing of vragen aan de hand van dit blog? Onze online marketing specialisten helpen je graag. Neem contact met ze op!

 

Ben je benieuwd of Stuurlui jou kan helpen?

Sjoerd Kuipers

Founding partner & online marketeer
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht

Ahoy…

Wij zijn Stuurlui. Een fullservice WordPress bureau in Utrecht. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden maatwerk WordPress websites. Stuurlui bestaat uit een ervaren team van 21 bemanningsleden. We zijn klein genoeg om snel te schakelen en groot genoeg om specialisten op ieder gebied in huis te hebben.

Ons werk