Ons werk

Nieuwe optimalisatietool: Breadcrumbs Structured Data Reports

breadcrumbs
25 sep 2019
Development Leestijd: 3 min.

Verbeter je navigatiestructuur en verhoog daarmee je zichtbaarheid

Op 19 september 2019 maakte Google bekend dat er een nieuwe feature beschikbaar is binnen Google Search Console: Breadcrumbs in Structured Data Reports. Deze data rapporten maken inzichtelijk welke sets binnen de navigatiestructuur correct zijn geïmplementeerd, welke niet en welke waarschuwingen hebben. Websitebeheerders zijn per e-mail op de hoogte gebracht als hun site gegevensproblemen heeft.

Door de structured data op jouw pagina’s op orde te hebben is Google beter in staat om dit te lezen en te begrijpen en mogelijk relevant te vinden voor verschillende onderwerpen. Zie het dan ook als een kans: je kunt er nu mee aan de slag om de zichtbaarheid van je website te optimaliseren.

Het belang van structured data

Structured data is het begrijpelijk maken van content voor zoekmachines door je content te markeren met een stukje code. Dit betekent dat je vertelt waar bepaalde content voor staat. Zo kun je bijvoorbeeld bij een blog artikel vermelden in welke categorie het geplaatst is, wie de auteur is en wat de plaatsingsdatum is. Doordat je je content markeert, kunnen zoekmachines zoals Google de content en de context daarvan beter en sneller begrijpen. Dit heeft een positief effect op de indexatie van je website. Daarnaast geven breadcrumbs, een bezoeker inzicht waar hij of zij zich bevindt op je website. Dit bevordert de navigatie. Onderaan de streep kan het je dus meer verkeer opleveren. 

Waarom krijg ik deze melding?

Google bericht bedrijven die (op een aantal onderdelen) niet voldoen aan de structuur van de breadcrumbs zoals Google deze graag wenst te hebben. Omdat de breadcrumbs over het algemeen op elke pagina terugkomen, kan dit al snel meerdere foutmeldingen opleveren. Als de breadcrumbs op jouw website niet voldoen aan de nieuwe richtlijnen, heb je hierover een melding ontvangen.

En nu?

Breadcrumbs worden prominenter in zoekresultaten weergegeven dus is het belangrijk om deze een geldige opmaak mee te geven. Om de problemen snel en efficiënt op te lossen ga je via het dashboard naar Optimalisaties. Hier zie je een nieuw tabblad beschikbaar waarin de zogenaamde Structured Data te zien is van de ‘Broodkruimels’. 

screenshot-search-console

Hulp nodig?

Bij Stuurlui werken we met een vaste basisset aan plugins. Hierdoor is het redelijk eenvoudig voor ons om per breadcrumb plugin de juiste oplossing te vinden. Een van de meest gebruikte plugins is NavXT. Hiermee kun je voor elk type pagina binnen de website aangeven hoe de structuur van de breadcrumbs eruit moet zien en daarmee dus redelijk eenvoudig de veel voorkomende fouten op te lossen.

Wil je meer informatie of kan je wel wat hulp gebruiken om dit probleem op te lossen? Neem dan gerust even contact met ons op via support@stuurlui.nl.

Sjoerd Kuipers CCO

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bezoek ons

Campus werkspoor
Nijverheidsweg 16A
3534 AM, Utrecht

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.