Ons werk

Waarom je website een SEO check op maat nodig heeft

Waarom je website een SEO check op maat nodig heeft
14 nov 2017
Marketing Leestijd: 6 min.

Een SEO check op maat geeft gedetailleerd aan hoe je je website kunt verbeteren zodat je een betere ranking krijgt in Google. Hierdoor wordt je website beter en sneller gevonden door je (potentiële) bezoekers. Een stap van positie 3 naar positie 2 betekent al een groot verschil in verkeer! Een SEO check is een goede manier om de verbeterpunten van je website te ontdekken waarmee je betere posities in Google en dus meer verkeer kan krijgen.

Waarom zou je een SEO check laten uitvoeren?

Er wordt gekeken naar linkbuilding, zoekwoorden, website-techniek, en nog veel meer. Zo krijg je een compleet beeld van hoe je de vindbaarheid van je website kunt verbeteren voor zoekmachines zoals Google. Doordat een SEO check ook een concurrentie-analyse bevat, krijg je ook een inzicht in wat je concurrenten beter doen dan jij op SEO gebied.

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wordt mijn website goed gevonden in Google?
  • Op welke positie sta ik voor mijn belangrijkste zoekwoorden?
  • Welke zoekwoorden leiden op dit moment tot verkeer en conversies?
  • Op welke zoekwoorden staan mijn concurrenten op goede posities in Google?
  • Komen er kwalitatieve links naar je website?
  • Wordt mijn bedrijfsnaam vaak genoemd zonder dat er naar mijn website gelinkt wordt?
  • Op welke zoekwoorden wil je gevonden worden?

Een SEO check geeft antwoord op bovenstaande vragen en omvat een stappenplan waardoor je meteen aan de slag kan om ervoor te zorgen dat je website beter gevonden wordt.

Tip: een SEO check is belangrijk voor je website zoals een APK keuring belangrijk is voor je auto. Daarom raden wij aan tenminste één keer per jaar een SEO check uit te laten voeren. Dit omdat er in een jaar veel kan veranderen in Google, maar ook in je website!

Waarom een SEO check op maat?

Elke website en industrie is anders en elk bedrijf heeft andere concurrenten. Een SEO check op maat zorgt ervoor dat je een advies krijgt dat gericht is op jouw website. Het belangrijkste aan een SEO check is namelijk niet dat je erachter komt op welke vlakken je website verbetering nodig heeft, maar hoe je je ervoor kunt zorgen dat je je website kunt verbeteren op SEO gebied. SEO specialisten weten precies welke stappen je het beste kunt zetten en welke stappen het meeste prioriteit hebben. Dit persoonlijke advies is wat de SEO check zo waardevol maakt.

Conclusie

Een SEO check is belangrijk voor ieder bedrijf dat online beter gevonden wil worden. Door huidige problemen aan je website te verbeteren en oplossingen te implementeren, zorg je ervoor dat je website sterker staat op SEO gebied voor de lange termijn.

Wil jij een SEO check op maat laten uitvoeren? Neem contact op met onze specialisten:

Een fullservice WordPress bureau in Utrecht
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht

Ahoy…

Wij zijn Stuurlui. Een fullservice WordPress bureau in Utrecht. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden maatwerk WordPress websites. Stuurlui bestaat uit een ervaren team van 39 bemanningsleden. We zijn klein genoeg om snel te schakelen en groot genoeg om specialisten op ieder gebied in huis te hebben.

Ons werk