Gelderland levert je mooie streken!

Van informatieve website naar een dynamisch inspiratie platform

gelderse800

Geldersestreken.nl is een gezamenlijk initiatief van de vier Gelderse Regionale Bureaus voor Toerisme: VisitVeluwe, Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen, Achterhoek Toerisme en Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland.

De oude website draaide op een verouderd CMS (Umbraco) en bood te weinig functionaliteiten. WordPress bleek de oplossing. Doel van de nieuwe website: meer nadruk leggen op verhalen en doorgeefluik zijn naar specifieke bestemmingen in Gelderland. Zo hebben wij van een informatieve website een ‘dynamisch inspiratie platform’ gemaakt.

Binnen elk verhaal kan elke mogelijke content gekoppeld en gelabeld worden (d.m.v. tags). Hierbij kan de bezoeker op basis van tags dus eenvoudig vergelijkbare content vinden, verzamelen en filteren.
Bezoekers kunnen hun favoriete verhalen bewaren op een ‘prikbord’ en naar zichzelf mailen, zonder eerst te moeten registreren/inloggen.

In de budgetten was rekening gehouden met doorontwikkeling. Na 2 maanden is de 1e doorontwikkel slag gemaakt. Zo is de website o.a. meer thematisch ingestoken wat resulteerde in een redesign.

Ben je benieuwd of Stuurlui jou kan helpen?

Hans Oorschot

Founding partner & strateeg