Ons werk

Laura's Bakery: Hét bakblog van Nederland

Laura’s Bakery featured image case
Content platform Food High traffic

Van bakken tot borrelen en van hartig tot zoet, lekkerbekken zijn hier aan het juiste adres! Met ruim 1.500.000 unieke bezoekers per maand is Laura’s Bakery het grootste bakblog van Nederland (en een van de grootste foodblogs). Deze bezoekers staan garant voor ruim 4,3 miljoen pageviews per maand.

Nieuwe code, meer stabiliteit

Laura’s Bakery benaderde ons met een aantal vragen over haar website. Van contentbeheer waar optimalisatieslagen in mogelijk waren, tot specifieke technische verbeteringen n.a.v. nieuwe Google standaarden. Daarnaast waren er wensen voor het uitbreiden van bestaande functionaliteiten en het ombouwen van enkele pagina templates. Kortom, een brede vraag en aan ons de taak om een plan van aanpak te maken.

Inventarisatie en vernieuwing

Als startpunt hebben we samen met onze lead developer een uitgebreide inventarisatie gemaakt van templates, modules, functies, formulieren en plugins in de oude website. Vervolgens zijn we gaan bespreken waar precies de wensen voor optimalisaties lagen en zijn we technisch gaan beoordelen welke mogelijkheden hiervoor waren. Aanvullend hebben we eigen adviezen aangedragen, bijvoorbeeld om het aantal plugins sterk te reduceren en de content om te zetten van een pagebuilder naar snellere en strak gecodeerde maatwerk modules.

Vanuit deze inventarisatie zijn we gestart met het volledig vernieuwen van de website inclusief de toevoeging van een aantal nieuwe/verbeterde elementen. Zo kreeg de nieuwe website een volledig nieuwe zoekfunctie, verbeterde omrekentool om eenvoudig recepten om te rekenen naar verschillende bakvormen en een vernieuwde homepage.

Contentmigratie

Een van de prioriteiten tijdens de vernieuwing van de website was de omzetting van alle content van de pagebuilder naar de nieuwe modules. Hiervoor hebben we een maatwerk oplossing gerealiseerd die alle oude blogs automatisch migreerde naar de juiste nieuwe modules.

Bekijk de website!

Bemanning die aan dit project werkt

Thomas Kroese CEO
Bezoek medewerker pagina
Karin Pieterson Lead support
Bezoek medewerker pagina
Dave van Rooijen Senior support engineer
Bezoek medewerker pagina
Chris van den Broek Senior designer
Bezoek medewerker pagina
Rick Elbertsen Developer
Bezoek medewerker pagina

Gerelateerde projecten

Winnaar Website van het Jaar 2022 in de categorie Food & Beverages: UitPaulinesKeuken
UitPaulinesKeuken

Winnaar Website van het Jaar 2022 in de categorie Food & Beverages: UitPaulinesKeuken

Read more about this project
Thomas Kroese CEO

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?

Bezoek ons

Campus werkspoor
Nijverheidsweg 16A
3534 AM, Utrecht

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.