Ons werk

Nieuwe website voor Nederland Fietsland

NL Fietsland
Content platform Overheid

Op de fiets beleef je Nederland op z’n mooist. Het is daarom de missie van het Fietsplatform om Nederland het beste recreatieve fietsland in de wereld te laten zijn, nu en in de toekomst.
Met de website Nederland Fietsland biedt het Fietsplatform een showcase van de fietsmogelijkheden in Nederland. Dit door het tonen van de mooiste fietsroutes, maar ook door het bieden van inspiratie en informatie. Zo worden fietsers letterlijk op weg geholpen voor het fietsen van een mooie dagtocht tot een complete fietsvakantie.

Responsive website met fietsroutes, horeca en handige tools voor fietsers

De website Nederland Fietsland was aan modernisering toe en mede door een overstap op het Routemaker systeem voor het beheer van fietsroutes en oa. horeca en logies ontstond de noodzaak om een nieuwe responsive website te ontwikkelen. Op een aantrekkelijke manier de fietsroutes van Nederland presenteren in combinatie met bezienswaardigheden en handige horeca in de buurt is één van de hoofddoelen van de website. Als aanvulling op de routes biedt de website enkele handige tools, zoals een paklijstmaker en activiteitenkalender, zodat je je ook eenvoudig aan kunt melden bij een van de vele georganiseerde fietsevenementen.
Een overzichtelijk blog waarin het laatste nieuws op fietsgebied wordt gedeeld en bekende fietsers hun ervaringen delen ontbreekt natuurlijk niet.

Routemaker API koppeling, NTFU en OpenStreetMap

Op basis van bestaande ontwerp ideeën is Stuurlui met het Fietsplatform en Irias (producent van Routemaker) om de tafel gegaan om uit te denken welke data er vanuit Routemaker binnen de website getoond moet worden. Deze data bestaat uit routes, routepunten, horeca en logies, bezienswaardigheden, andere points of interest, afbeeldingen, plaatsnamen, provincies, interessegebieden enz. Belangrijke aandachtspunten bij deze koppeling zijn de onderlinge relaties binnen de data en de wijze waarop de data heen en weer gestuurd wordt. Het resultaat is een solide API koppeling geworden die meerdere keren per uur de data controleert op updates en vervolgens met Routemaker synchroniseert. Binnen de website worden al deze gegevens samengevoegd en middels een integratie van OpenStreetMap uitgetekend op overzichtelijke kaarten.

Op Nederlandfietsland.nl vind je een overzichtelijke pagina met een select aantal fietsroutes in Nederland. Door te wisselen tussen een kaart- en lijstweergave kan je als bezoeker zelf bepalen welke weergave de voorkeur heeft. Het overzicht is eenvoudig te filteren op oa. regio, provincie en afstand. Via het routeoverzicht kan doorgeklikt worden naar een detailpagina waarin de route tot in het kleinste detail getoond wordt en deze ook als .pdf of .gpx document gedownload kan worden.

Net als de fietsroutes zijn ook de fietsvriendelijke horeca & logies beschikbaar in een filtreerbare kaart en lijstweergave. Van iedere locatie is een detailpagina met leuke en praktische informatie te vinden waaronder de adresgegevens en openingstijden, zodat je als fietser weet waar je een lekkere kop koffie kunt halen.

Voor de fietser die van georganiseerde fietsroutes houdt biedt de website een handige evenementenkalender. De kalendergegevens worden via een API koppeling met de NTFU opgehaald en vervolgens in de website getoond.

Door middel van de Stuurlui blokken kan Nederland Fietsland zelf in WordPress bepalen op welke pagina zij overzichten van fietsroutes, horeca en logies of de fietskalender willen tonen.

Functionaliteiten

  • Responsive website die goed werkt op mobiel, tablet en desktop
  • Diverse API koppelingen met Routemaker, NTFU en PerfectView CRM
  • Integratie van OpenStreetMaps voor het weergeven van fietsroutes, routepunten en horeca en logies
  • Downloadbare fietsroutes als pdf en .gpx coördinatencoordinaten bestand
  • Interactieve Paklijstmaker die je als bezoeker kunt samenstellen en downloaden
  • Overzichtelijke fietsevenementenkalender

Bekijk de website!

Bemanning die aan dit project werkt

Regien Vleems CHRO
Bezoek medewerker pagina
Iwin van de Kamp Lead developer
Bezoek medewerker pagina
Dave van Rooijen Senior support engineer
Bezoek medewerker pagina

Gerelateerde projecten

Ontwikkeling content platform voor de Jaarbeurs
Jaarbeurs

Ontwikkeling content platform voor de Jaarbeurs

Read more about this project
Contentplatform voor MedNet
Mednet

Contentplatform voor MedNet

Read more about this project
Sjoerd Kuipers CCO

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?

Bezoek ons

Campus werkspoor
Nijverheidsweg 16A
3534 AM, Utrecht

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.