Ons werk

Van ‘omgevallen boekenkast’ naar ordelijke kennisbank

Ons Tweede Thuis Business case 2 nieuwe websites
Corporate Werken bij website

Stuurlui werkt al sinds 2016 voor Ons Tweede Thuis, een organisatie met meer dan tachtig locaties in omgeving Amsterdam, die zorg biedt aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, autisme en niet-aangeboren hersenletsel. Onlangs ontwikkelden wij voor hen zowel een nieuwe werken bij website, als een nieuwe corporate website.

Nieuw ATS, nieuwe website

De aanleiding voor de nieuwe werken bij website  was een overstap van het systeem waarmee de organisatie werkt voor het werven van personeel. Dit Applicant Tracking System (ATS) bevat alle informatie over vacatures en sollicitanten. De oude website was gebouwd met behulp van het oude ATS, waardoor een nieuwe site onvermijdelijk was.

Recruitee

Het nieuwe systeem Recruitee bood ook mogelijkheden om een basiswebsite op te tuigen, maar de wensen van Ons Tweede Thuis konden hierin niet allemaal worden meegenomen. Daarom vroeg de organisatie Stuurlui om de website in WordPress te ontwikkelen, met een directe koppeling naar Recruitee. Dankzij deze koppeling worden gegevens tussen de website en het ATS automatisch gesynchroniseerd. Vacaturegegevens uit het systeem worden zo automatisch op de vacaturepagina’s getoond en formulieren die sollicitanten op de site invullen, vallen direct in het ATS.

Vacatures met aanvullende content

Ons Tweede Thuis had de wensen voor de nieuwe website goed voor ogen. Zo moesten de vacaturepagina’s verrijkt kunnen worden met aanvullende content, door bijvoorbeeld relevante medewerkersverhalen te koppelen die elders op de site staan.

“Wij kwamen met concrete plannen en wensen”, vertelt Nancy. “Stuurlui vertaalde die naar de site en dacht altijd goed mee wat onze wensen voor gevolgen hadden. We wilden bijvoorbeeld direct een video op de homepage laten afspelen. Stuurlui adviseerde ons om dit anders te doen, omdat de laadtijd van de pagina daarmee flink vertraagd wordt. Ook op gebied van nieuwere en betere functionaliteiten, of qua slimme vormgevingselementen dachten ze continu fijn mee. Daarmee konden we soms meer bereiken dan wat we zelf vooraf bedacht hadden.”

Een soepel proces

Omdat Ons Tweede Thuis een eigen vormgever in dienst heeft, maakte deze zelf de eerste schetsen van de site. Wij werkten deze designs vervolgens uit tot functionele webdesigns en bouwden de site vervolgens geheel volgens ontwerp.

Nancy: “Tijdens het hele proces heb je één projectmanager waarmee je contact hebt. Daar ben ik heel tevreden over. Ze hield me steeds op de hoogte van de voortgang, was open over de planning en koppelde het altijd terug als ik ergens een opmerking over had. Ik vond dat een heel fijne samenwerking.”

 

Werken bij website OTT

Goede ervaring

“Met WordPress als CMS voor de werken bij site, kregen we ineens alle creatieve vrijheid voor de invulling van onze pagina’s,” vertelt communicatieadviseur Nancy Schneider van Ons Tweede Thuis. “Dat stond tegenover de one-size-fits-all website die we vanuit het ATS konden creëren. Met een designer in huis had WordPress dus snel de voorkeur. De keuze voor Stuurlui was vervolgens vanzelfsprekend. Onze samenwerking bestaat al jaren en de ervaringen en service waren altijd goed. Toen we gingen vernieuwen, waren zij daarom de aangewezen partij om de website te bouwen.”

Werken bij website OTT

Ook de corporate website

Bijna een jaar na de werken bij website, was ook de corporate website toe aan vernieuwing. “De site was verouderd, de structuur was zoekgeraakt en het was in de loop der jaren een grote vergaarbak van informatie geworden”, vertelt Nancy.

“Samen met Stuurlui bedachten we een goede structuur, die aansluit bij onze doelgroep. Vanuit onze organisatie dachten daar verschillende mensen over mee. Alle bestaande content liepen we vervolgens handmatig na om goed te filteren welke informatie nog relevant was. Dat was een behoorlijke klus, maar zeker lonend. Nog steeds is het een grote site, want alleen al onze tachtig locaties hebben elk een eigen pagina waarop ze zichzelf kunnen presenteren. In de weergave van die locaties heeft Stuurlui overigens ook goed meegedacht, door ze op een kaartje te zetten met diverse filters. Hierdoor vind je snel de locatie die je zoekt.”

Coporate website

Tevreden

Vragend naar een laatste samenvatting is Nancy duidelijk: “Al met al ben ik gewoon heel tevreden. Over het proces, over de support, over het meedenken en over de kwaliteit van de website. Het is gewoon goed. Je hebt er zelf geen omkijken naar en dat is heel prettig.”

Corporate website OTT

Bemanning die aan dit project heeft gewerkt

Tessa Hopman Projectmanager
Bezoek medewerker pagina
Remco Out DevOps
Bezoek medewerker pagina
Harro Koevoets Designer
Bezoek medewerker pagina
Marcel van Ginkel UX-designer
Bezoek medewerker pagina
Alexander Skiczuk Senior designer
Bezoek medewerker pagina
Daan van Lingen Developer
Bezoek medewerker pagina
Bob Heinen DevOps
Bezoek medewerker pagina
Hans Oorschot COO
Bezoek medewerker pagina

Gerelateerde projecten

Nieuwe corporate en werkenbij website voor het Haaglanden Medisch Centrum
Haaglanden Medisch Centrum

Nieuwe corporate en werkenbij website voor het Haaglanden Medisch Centrum

Read more about this project
‘Werkenbij’ website voor Visma Raet
Visma raet

‘Werkenbij’ website voor Visma Raet

Read more about this project
Sjoerd Kuipers CCO

Interesse in een samenwerking?

Bezoek ons

Campus werkspoor
Nijverheidsweg 16A
3534 AM, Utrecht

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.