Ons werk

Van ‘omgevallen boekenkast’ naar ordelijke kennisbank

Case school en veiligheid uitgelichte afbeelding
Corporate Onderwijs

Stichting School & Veiligheid biedt informatie en ondersteuning aan docenten, bestuurders en schooldirecteuren over het thema sociale veiligheid. Om deze onderwijsprofessionals van de juiste informatie te voorzien, heeft de stichting meerdere websites bomvol kennis over dit thema, waaronder hun corporate website schoolenveiligheid.nl.

Orde op zaken

Een van de uitdagingen voor de nieuwe website schoolenveiligheid.nl was om de grote hoeveelheid informatie op een duidelijke manier weer te geven. Drie soorten onderwijs, drie verschillende doelgroepen (bestuurders, directeuren en docenten) en dan de vele thema’s die per onderwijsvorm net even andere aandacht verdienen. Tijdens de kick-off en brainstorms hebben we hierover daarom uitgebreid gesproken, met als resultaat een duidelijke websitestructuur waar de bezoeker snel naar zijn onderwerp wordt geleid.

Blijvende uitdaging

“De oude website was direct na onze oprichting gemaakt en was sindsdien steeds verder uitgegroeid”, vertelt contactpersoon Willem Jan Cevaal van Stichting School & Veiligheid. “Het paste niet meer bij de huidige organisatie en was nodig aan vernieuwing toe. Het voelde als een soort omgevallen boekenkast, met teveel informatie op teveel plekken. We besloten naast onze toenmalige ontwikkelaar nog twee bureaus uit te nodigen om te praten over vernieuwing. In ons eerste gesprek met Stuurlui, waarbij we onze dilemma’s op tafel legden, hadden we het idee dat ze ons goed begrepen. Dat bleek uit de oplossingen die ze bedachten, maar ook uit voorstellen om bepaalde zaken wel of juist niet te doen. Dat gaf gelijk een bepaalde klik. Na navraag bij enkele referenties besloten we samen in zee te gaan.”

Campagnesites 

Nadat de vernieuwde corporate website van Stichting School & Veiligheid in 2020 live ging, volgden ook diverse campagnematige websites, zoals gendi.nl, pestweb.nl en inclusiefmbo.nl. Deze websites lichten een specifiek thema uit en zijn vaak gekoppeld aan een brede landelijke campagne, een lesprogramma, of een speerpunt vanuit de politiek. We bouwden eerst Pestweb, waarna we voor de volgende campagnesites gebruik maakten van deze eerste campagnesite. Door de basis van Pestweb aan te passen aan de specifieke wensen van de nieuwe campagne, konden we efficiënt ontwikkelen en daarmee kosten besparen voor de Stichting, die afhankelijk is van beperkte subsidies.

Goede stuurmanskunst

Vanuit de politiek kwam onlangs ook de wens om één expertisepunt neer te zetten voor burgerschapsonderwijs in het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Hiervoor waren naast Stichting School & Veiligheid, ook het Kennispunt MBO Burgerschap, SLO en ProDemos betrokken. ‘We stonden onder druk, omdat we snel live moesten toen eenmaal de subsidie voor het project was toegekend’, vertelt Willem Jan.

“Om vier partijen op één lijn te krijgen is normaal al een uitdaging, laat staan onder deze druk. Daar heeft Stuurlui goede stuurmanskunsten laten zien. Het is wonderbaarlijk om te zien dat zij na een brainstorm vol ingewikkelde verhalen waar ik zelf geen chocola van kon maken, toch een goede vertaling naar wireframes maakten. Als die dan ook nog eens als gegoten zitten, is dat een compliment waard. Dat ze ondanks vier belanghebbende partijen ook nog eens de site binnen de planning opleverden, vind ik best knap.”

Bekijk de website

Vertrouwen is de basis

Inmiddels heeft Stuurlui meerdere websites van de stichting in beheer. “We zijn heel tevreden over de samenwerking”, vertelt Willem Jan.

“De site opleveren is één, maar ook de supportafdeling verdient een groot compliment. De manier waarop punten opgepakt worden is heel fijn. Punten die wij aangeven worden vaak nog binnen een uur opgelost. Grotere wensen vragen uiteraard wat langer, maar soms knipper ik met mijn ogen en het is opgelost. Dat is een ervaring die ik hiervoor niet kende. Zoiets geeft vertrouwen. En vertrouwen is de basis van een goede samenwerking.”

Bemanning die aan dit project heeft gewerkt

Regien Vleems CHRO
Bezoek medewerker pagina
Hans Oorschot COO
Bezoek medewerker pagina
Alexander Skiczuk Designer
Bezoek medewerker pagina
Robbert Imhof Senior developer
Bezoek medewerker pagina

Gerelateerde projecten

Nieuwe brandweer website(s)
Brandweer

Nieuwe brandweer website(s)

Read more about this project
Technisch partner Gemeente den Haag website
Gemeente den Haag

Technisch partner Gemeente den Haag website

Read more about this project
Sjoerd Kuipers CCO

Interesse in een samenwerking?

Bezoek ons

Campus werkspoor
Nijverheidsweg 16A
3534 AM, Utrecht

Stel een vraag