Ons werk

Sneller nieuwe events online met WordPress Multisite

PUUR - sneller events online met WordPress multisite

De evenementenbranche is continu in beweging. De wensen, verwachtingen en behoeftes van de doelgroep veranderen in hoog tempo. Dit vraagt om websites die meebewegen met de klant.

Puur Events benaderde Stuurlui met de vraag of we de city websites Puur Amsterdam, Puur Rotterdam, Puur Utrecht en Puur Den Haag slim en schaalbaar voor ze konden bouwen. Een WordPress Multisite geeft Puur Events de mogelijkheid te werken vanuit een centrale plek.

 

Een bijzondere sfeer, een creatief concept en alles tot in de puntjes verzorgd. Voor kleine en grote groepen, van citygame tot dinnershow. Puur Events heeft alles in huis om een (bedrijfs)uitje onvergetelijk te maken. Deze succesformule blijkt ook uit de groei die ze doormaken. 

Om het ruime aanbod uitjes en teambuilding activiteiten te presenteren wordt er behoorlijk wat content geplaatst op de verschillende event websites. Een aantal van deze websites werd beheerd via een op maat gemaakt CMS. De andere sites draaiden op een WordPress omgeving. De mogelijkheden binnen WordPress waren voor Puur Events doorslaggevend om voor alle domeinen te kiezen voor WordPress. Om zo sneller templates te ontwikkelen, sneller nieuwe websites online te zetten en beter grip te hebben op de content.

Er zijn verbeteringen doorgevoerd in zowel de techniek als het design. Via een API koppeling is alle content van de oude websites gemigreerd naar de nieuwe WordPress omgeving. Het is belangrijk dat de oude pagina’s doorverwijzen naar hun nieuwe versie. Dit zorgt voor een fijne gebruikerservaring voor de bezoekers van Puur Events (niemand houdt van 404 pagina’s) en tegelijkertijd helpt de redirect zoekmachines bij het vinden van de nieuwe URL. Er is gekozen voor een WordPress Multisite. Hiermee is het mogelijk om een netwerk van websites te creëren en beheren vanuit een centrale plek. Daarnaast heeft iedere losse website binnen het netwerk zijn eigen gebruikers die alleen die website kunnen beheren en aanpassen.

De nieuwe websites stellen Puur Events in staat om de communicatie en interactie met bezoekers te optimaliseren. De websites laden sneller, de mobiele weergave is beter en de sites zijn nog beter vindbaar in zoekmachines. Op belangrijke keywords is Puur Events zelfs gestegen naar de topposities in Google. Doordat de sites nu in een Multisite zijn ondergebracht, is ook het content management een stuk makkelijker en efficiënter. Zo kan het team van Puur Events nog sneller nieuwe uitjes online zetten en nog beter inspelen op seizoenen, trends en vraag in de markt. Het nieuwe website template vergroot ook de groeimogelijkheden omdat het template gemakkelijk en snel kan worden uitgerold voor meerdere websites.

Terugblik

rene zandvliet puur eventsRené Zandvliet, Puur Events: “In samenwerking met Stuurlui hebben we een aantal van onze websites gemigreerd naar WordPress. De communicatie met Hans, Regien, Huub en alle anderen bij Stuurlui is prettig; er wordt goed met je meegedacht, snel gereageerd op vragen en er worden praktische oplossingen bedacht voor de uitdagingen die we voorleggen. Erg tevreden met onze samenwerking!”

regien vleems stuurluiRegien Vleems, Stuurlui: “Met veel plezier hebben we de klantreis van Puur onder de loep genomen. De samenwerking tijdens het project verliep soepel. Hier is dan ook de basis gelegd voor een structurele samenwerking op het gebied van development en online marketing. Nou en of dat we daar trots op zijn!”

Bemanning die aan dit project werkt

Regien Vleems CHRO
Bezoek medewerker pagina
Hans Oorschot COO
Bezoek medewerker pagina
Daan van Lingen Developer
Bezoek medewerker pagina

Wij werken met PuurEvents.nl sinds eind 2018 prettig samen met Stuurlui. Hans, Sjoerd, Regien, Huub, Dave en alle anderen van Stuurlui denken met je mee en zorgen voor een snel en goed resultaat!

Rene Zandvliet -
116 klanten beoordelen Stuurlui gemiddeld met een 4.8/5

Gerelateerde projecten

Website partner Miele
Miele

Website partner Miele

Read more about this project
Vier evenement websites vanuit één template voor DDMA
DDMA

Vier evenement websites vanuit één template voor DDMA

Read more about this project
Sjoerd Kuipers CCO

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bezoek ons

Campus werkspoor
Nijverheidsweg 16A
3534 AM, Utrecht

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.