Ons werk

Meer flexibiliteit dankzij nieuwe werken bij website voor Vivium

Vivium Werkenbij business case
Werken bij Zorg

Vivium Zorggroep biedt zorg aan ouderen en revalidanten in de omgeving Amsterdam-Zuid en de Gooi- en Vechtstreek. Het vinden van de juiste collega’s is in de zorgsector een dagelijkse uitdaging, ook voor Vivium. Om vacatures en aanvullende informatie voor werkzoekenden goed vindbaar te maken, werkt de zorggroep met een aparte werken bij website. Deze was echter gemaakt met het personeelsbeheersysteem en kende hierdoor zijn beperkingen. Daarom vroeg Vivium aan Stuurlui om een nieuwe werken bij website te ontwikkelen die meer flexibiliteit en mogelijkheden biedt aan hr, recruitment en communicatie.

Nieuwe website en ATS

De wens voor een nieuwe website liep parallel met de wens voor een ATS. “Het liefst wilden we beide tegelijk realiseren”, vertelt marketing & communicatieadviseur Marieke van Dooren van Vivium Zorggroep. “We wisten echter nog niet precies wanneer het nieuwe ATS geïmplementeerd kon worden en wilden dit in deze krappe arbeidsmarkt liever niet afwachten. Gelukkig gaf Stuurlui aan dat ze de nieuwe website zo konden bouwen, dat het later alsnog eenvoudig te koppelen is aan een ATS.”

Vierde Stuurlui-website voor Vivium

Stuurlui ontwikkelde eerder al de websites Vivium Academy, Be the Care Concept en Vivium Services voor de zorggroep. “Dat was goed bevallen, dus vroegen we Stuurlui ook voor de werken bij website”, aldus Marieke. “Naast de technische wensen, wilden we ook meteen een nieuwe look aan de site geven, waarbij ons teamgevoel goed naar voren komt.”

Solliciteren laagdrempeliger maken

Vivium wil het makkelijker maken voor de sollicitant om de juiste informatie te vinden. “We wilden een optimale route creëren om je droombaan te vinden”, vertelt Marieke. In het nieuwe design is hier daarom goed naar gekeken. Een goede zoek- en filterfunctie binnen de site geeft de sollicitant direct op de homepage de kans om te vinden wat hij of zij zoekt. 

Informatie automatisch ingeladen

Met zoveel vacatures, werklocaties en soorten functies scheelt het automatisch inladen van standaardinformatie op de website veel tijd voor de recruiters bij Vivium. Door gegevens als functiegroep en standplaats bij de vacature in te vullen, wordt aanvullende content over bijvoorbeeld de locatie en de functiegroep automatisch aangevuld op de vacaturepagina. Hierdoor heeft een sollicitant alle informatie in één oogopslag beschikbaar, zonder dat dit bij iedere vacature handmatig gevuld hoeft te worden.  

Een positief proces

“De samenwerking met Stuurlui was heel positief”, vertelt Marieke over het ontwikkelproces. “Ze reageren snel, zijn kundig en denken goed mee. We begonnen met brainstorms met een ruimere afvaardiging uit onze organisatie. Dus niet alleen recruiters en marketeers, maar ook locatiemanagers en mensen uit de zorg. Hierdoor hadden we zowel het perspectief van de werkzoekende, als van de vacaturehouders aan tafel en konden we breed naar de designs kijken. Dat was heel prettig.” 

Meer flexibiliteit 

Over het resultaat is Marieke ook enorm te spreken: “We hebben nu veel meer flexibiliteit. Sowieso is WordPress heel fijn in beheer. En het biedt ons veel meer mogelijkheden ten opzichte van de site die met ons personeelsbeheersysteem was gebouwd. Een voorbeeld is de “sticky” Whatsapp knop onderin de hoek van het scherm. Dat was met de oude site niet mogelijk en nu wel. Zo’n kleine toevoeging kan net het verschil maken tussen een sollicitant die wel of niet reageert. Zeker op mobiel.”

Bekijk de website

Sjoerd Kuipers CCO

Interesse in een samenwerking?

Bezoek ons

Campus werkspoor
Nijverheidsweg 16G
3534 AM, Utrecht

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alexander Skiczuk Senior designer
Bezoek medewerker pagina
Bob Heinen DevOps
Bezoek medewerker pagina