Ons werk

Volledig toegankelijk platform Inclusief Publiceren

inclusief publiceren featured
Content platform Toegankelijkheid

Inclusiefpubliceren.nl is een kennisbank die zich richt op uitgevers en andere ontwikkelaars van publicaties. De kennisbank ondersteunt inclusief publiceren d.m.v. verschillende soorten content. Inclusief publiceren is het produceren en distribueren van digitale publicaties die toegankelijk zijn voor iedereen, inclusief mensen met een leesbeperking.

Het belang van toegankelijkheid

In Nederland zijn er ruim 2 miljoen mensen die een beperking hebben, waaronder een groot deel blind of slechtziend zijn. Om publicaties voor deze mensen toegankelijk te maken is het doel van Inclusiefpubliceren.nl: informatie die al direct aan de bron toegankelijk is, voor iedereen.

Samenwerking

Inclusiefpubliceren.nl werd bij het ontwikkelen van de nieuwe website begeleid door Dedicon. Zij zijn expert in toegankelijke tekst en beelden en zijn één van de weinige partijen in Nederland die alle soorten publicaties toegankelijk kunnen maken.

Toegankelijke website

Eén van de belangrijkste functionaliteiten was het maken van een volledig toegankelijke website. Dit wil zeggen dat deze voldoet aan de WCAG 2.1 A & AA richtlijnen. Als Stuurlui werken wij met onze eigen stack die vaak al grotendeels toegankelijk is, maar er komt altijd een stukje maatwerk bij kijken. Naast de technische uitdagingen hierin speelt ook zeker de indeling en het design een grote rol. Een volledig toegankelijke website hoeft namelijk zeker niet saai te zijn! En dat is iets wat onze designer ook voor dit project weer heeft laten zien door een juist gebruik van contrast, kleuren en illustraties. Voor de livegang van Inclusiefpubliceren.nl is de website gecontroleerd door Stichting Accessibility om er zeker van te zijn dat de website aan de eisen voldeed.

Strakke planning

Op dit project zat geen strakke deadline, maar wel was er een strakke planning gemaakt van kick-off tot livegang. Door de korte lijnen en goede communicatie tussen ons en Inclusiefpubliceren.nl werd de planning gemakkelijk behaald en kon Stichting Accessibility goed de website testen. De rapporten die uit de testen zijn gekomen zijn vervolgens met zorg opgepakt en heeft bijgedragen aan een volledig toegankelijk eindresultaat.

Bekijk het eindresultaat!

Bemanning die aan dit project werkt

Sjoerd Kuipers Founding partner & online marketeer
Bezoek medewerker pagina
Marcel van Ginkel Strateeg
Bezoek medewerker pagina
Minke Kroon Projectmanager
Bezoek medewerker pagina
Chris van den Broek Lead designer
Bezoek medewerker pagina
Paul de Cocq Developer
Bezoek medewerker pagina
Bob Heinen Senior support engineer
Bezoek medewerker pagina

Gerelateerde projecten

Nieuwe websites Brandweer Nederland
Brandweer

Nieuwe websites Brandweer Nederland

Read more about this project
Technisch partner Gemeente den Haag
Gemeente den Haag

Technisch partner Gemeente den Haag

Read more about this project
Sjoerd Kuipers Founding partner & online marketeer

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?

Bel of mail ons

Ahoy@stuurlui.nl
030 227 4000

Bezoek ons

Campus werkspoor
Nijverheidsweg 16A
3534 AM, Utrecht

Stel een vraag