Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Toegankelijke websites

In Nederland zijn er 6.141.000 mensen (bron) die behoefte hebben aan een toegankelijke website. Dit zijn o.a. (kleuren)blinden, slechtzienden, lichamelijk gehandicapten, laaggeletterden, dyslectici, doven en slechthorenden. 35% van de Nederlandse bevolking kan jouw website niet bekijken als deze niet toegankelijk is. Bij Stuurlui hebben we ruime ervaring met het toegankelijk maken van WordPress websites. Lees hieronder meer over de richtlijnen die wij gebruiken bij het bouwen van websites & de regelgeving omtrent digitale toegankelijkheid.

Ben je benieuwd of Stuurlui jou kan helpen?

Hans Oorschot

Founding partner & strateeg
Wave

W3C richtlijnen - de eerste stap

Het World Wide Web Consortium (W3C) is een internationaal consortium van webprofessionals en gebruikers. Zij ontwikkelen standaard richtlijnen binnen de meest gebruikte programmeertalen op het web. Stuurlui bouwt al haar websites conform deze richtlijnen. Via deze link kan jij toetsen of jouw website voldoet aan deze richtlijnen.

Het voldoen aan de W3C richtlijnen is de eerste stap richting digitale toegankelijkheid van jouw website.

w3c-richtlijnen-de-eerste-stap-richting-digitale-toengakelijkheid
Hoeveel mensen je website niet kunnen lezen indien deze niet toegankelijk is
Wave

Wetgeving omtrent toegankelijke websites

Digitale toegankelijkheid betekent het Web toegankelijk maken voor iedereen, inclusief ouderen en mensen met een functiebeperking. Per 1 juli 2018 is het voor (semi-)overheid zelfs verplicht om de volgende eisen te voldoen (bron). Zie hiernaast een afbeelding van hoeveel mensen je website niet kunnen lezen als jouw website niet toegankelijk is

Wij werken o.a. voor:

Wave

Wat is er volgens de wet verplicht om websites toegankelijk te maken?

(Semi-)overheidsorganisaties zijn verplicht om de toegankelijkheidseisen toe te passen. Dit betekent dat het verplicht is om te voldoen aan de eisen uit hoofdstuk 9 van EN 301 549. Dit staat gelijk aan WCAG 2.0, niveau A en AA. (Semi-)overheidsorganisaties zijn verplicht om een toegankelijkheidsverklaring op de website te plaatsen. In de verklaring staat welke maatregelen de organisatie neemt om de website toegankelijk te maken en te houden. Hier vind je meer informatie over de wetgeving.

Wetgeving omtrent digitale toegankelijkheid
Onderzoek naar digitale toegankelijkheid websites Nederlandse Gemeenten
Wave

Onderzoek naar toegankelijkheid websites Nederlandse Gemeenten

In Nederland valt er nog veel winst te behalen op het gebied van Digitale Toegankelijkheid. De gedachten van digitale toegankelijkheid moet gaan leven bij marketeers, developers en designers. Bij Stuurlui zijn we dagelijks bezig met de toegankelijkheid van websites. Zo hebben we onderzoek gedaan naar de digitale toegankelijkheid van Nederlandse gemeenten en op WordCamp Utrecht 2018 verzorgen we een workshop over Digitale Toegankelijkheid.

“Wij hebben met het Trimbos-instituut een WordPress website laten maken bij Stuurlui. Wij zochten naar een bureau, dat onze wensen kon vertalen en daarbij ook een eigen inbreng had. Stuurlui heeft dat fantastisch ingevuld. Niet alleen de samenwerking was top, maar ook het resultaat. De website heeft onze verwachtingen overtroffen, is op tijd opgeleverd én binnen ons budget. Veel dank!”

- Monique Croes, Projectmanager bij Trimbos Instituut
71 klanten beoordelen Stuurlui gemiddeld met
4.8/5
Wave

Partnerschap met Technobility

Technobility is een gerenommeerde partij op het gebied van Digitale Toengakelijkheid. Technobility is één van de twee partijen in Nederland die vanuit Stichting Drempelvrij de volmacht heeft om het Waarmerk drempelvrij.nl toe te kennen. Technobility traint onze medewerkers om ze de fijne kneepjes op het gebied van toegankelijkheid bij te brengen. Wij schakelen Technobility in als partner op het gebied van content & het toekennen van het keurmerk.

Partnerschap Cardan en Stuurlui op het gebied van toegankelijke websites
Een toegankelijke WordPress website laten maken door Stuurlui
Wave

Een toegankelijke website laten bouwen?

Bij Stuurlui hebben we ruime ervaring met het bouwen van toegankelijke websites. De werkwijze omtrent het maken van (toegankelijke websites) staat hier uitgebreid beschreven.

“Professionele, proactieve en creatieve ondersteuning, goede reactiesnelheid en sympathieke gesprekspartner.”

- Marianne Mak, Communicatieadviseur bij Ons Tweede Thuis
71 klanten beoordelen Stuurlui gemiddeld met
4.8/5
Wave

Ahoy

Overige diensten

Wij zijn Stuurlui. Een fullservice WordPress bureau in Utrecht. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden maatwerk WordPress websites.

Bekijk hieronder onze diensten:

Toegankelijke-websites-door-stuurlui
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Bezoek ons

Campus Werkspoor
Nijverheidsweg 16
3534 AM, Utrecht