Even voorstellen - Hans

“Het draait bij ons om kwaliteit.”

13 apr. 2017 / Carline Dekker / Even voorstellen / 3 min.

“Ik denk dat ik ook voor Thomas en Sjoerd spreek als ik zeg dat het bij ons om kwaliteit draait, in plaats van om het aantal of de grootte van de klanten die we mogen helpen.”

Vandaag stellen we Hans voor! Hans is één van de drie founders en lead developer bij Stuurlui. Samen met Sanne heeft hij twee kleine kinderen: Indie en Matt. We vroegen hem o.a. naar zijn werkdag, zijn visie voor Stuurlui en: met welke Stuurlui-medewerker zou hij het liefst door de woestijn ploeteren in de Dakar-rally?

Hans

Hans, kun je vertellen wat je werk inhoudt?

“Als lead developer bewaak ik de voortgang van de lopende projecten. Zo voer ik sales-gesprekken, ben ik betrokken bij de wireframe-fase, de development-fase en de training-fase en daarnaast doe ik nog algemene managementtaken.”

Hoe ziet een normale dag op kantoor er voor jou uit?

“Meestal heb ik één tot twee afspraken op een dag met klanten. Een afspraak kan bijvoorbeeld bestaan uit een sales-afspraak of het presenteren van de wireframes, het design of de website zelf. Aan deze afspraken gaat meestal wat voorbereiding met onze designer of developers aan vooraf. Naast de afspraken ben ik ook voor een groot gedeelte van de dag bezig met het aansturen en beantwoorden van vragen van ons team, of het beantwoorden van vragen van klanten. Tussendoor zit ik soms zelf nog met mijn handen in de aarde en ben ik bezig met back-end development van websites, wat ik ook ontzettend leuk vind.”

Wat heb je gestudeerd?

“Na de middelbare school heb ik een jaar hotelschool gedaan, maar dat was niets voor mij. Daarna studeerde ik detailhandel aan het mbo en vervolgens hbo marketing management. Toen ik het hbo had afgerond ben ik betrokken geweest bij het opzetten van een reclamebureau, waar ik veel leerde: verkopen, vormgeven, ontwerpen, bouwen. Daarna ben ik gaan freelancen als marketeer. Als freelancer kon ik met bedrijven meedenken over strategie, vormgeving, het bouwen van producten, teksten schrijven. Het meeste wat ik tegenwoordig doe, heb ik mijzelf door de jaren heen aangeleerd.”

Wat is je favoriete project dat Stuurlui ooit heeft gedaan?

“Voor mij is een project geslaagd als we een klant iets kunnen bieden dat ze oprecht nodig hebben. Mijn favoriete project is daarom ook niet het grootste, mooiste of het meest technisch ingewikkelde project. Ik vind het heel tof als we een lange termijn relatie met klanten kunnen opbouwen en websites kunnen doorontwikkelen. Dat we de website zelf hebben gebouwd en dat we mogen blijven nadenken over functionaliteiten, nieuwe designs, pagina’s of formulieren.”

Sjoerd heeft ons ingelicht over het begin van Stuurlui en Thomas vertelde ons over de kracht van Stuurlui. Aan jou wil ik vragen: waar zie jij Stuurlui over 3 jaar?

“Ik hoop dat we over 3 jaar voor een leuke groep opdrachtgevers mogen werken en een goed, ervaren, leuk team hebben. Hoe groot en in welke vorm ons team en opdrachtgevers zijn, maakt mij niet uit, zolang we maar meerwaarde kunnen blijven bieden. Ik denk dat ik ook voor Thomas en Sjoerd spreek als ik zeg dat het bij ons om kwaliteit draait, in plaats van om het aantal of de grootte van de klanten die we mogen helpen.”

Stel je zou met een Stuurlui-medewerker de Dakar-rally aan moeten gaan. Wie zou je kiezen?

Bob, want hij is handig met auto’s en dan zouden we over onze kinderen en harde gitaarmuziek kunnen praten. Dat lijkt mij wel wat.”

Dit blog is onderdeel van een serie waarin we al onze medewerkers voorstellen. Benieuwd naar de andere medewerkers?

Ben je benieuwd of Stuurlui jou kan helpen?

Hans Oorschot

Founding partner & strateeg
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht

Ahoy…

Wij zijn Stuurlui. Een fullservice WordPress bureau in Utrecht. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden maatwerk WordPress websites. Stuurlui bestaat uit een ervaren team van 21 bemanningsleden. We zijn klein genoeg om snel te schakelen en groot genoeg om specialisten op ieder gebied in huis te hebben.

Ons werk