Redesign scholieren.nibud.nl

Design voor de korte aandachtsspanne van een scholier

Nibud-scholieren-square

Het Nibud is hét kenniscentrum voor de huishoudportemonnee, waar consumenten terecht kunnen met al hun vragen over geld. Scholieren.nibud.com is al jaren de plek waarop ze scholieren tussen de 12 en 18 informeren over geldzaken.

Met artikelen als “zakgeld, wat kan ik vragen?”, “Krijg ik genoeg betaald?”, en “Mijn ouders zijn arm…” was de juiste content geen probleem, maar hoe zorg je dat die content deze specifieke groep jongeren bereikt.

Het idee is simpel. Verleid de jeugd met luchtige artikelen en leer ze ‘tussen de regels door’ met laagdrempelige quizes en rekentools ‘spelenderwijs’ wat de waarde van geld is, en hoe ze er het best mee om kunnen gaan.

Tijdens het wireframen en ontwerpen van de website lag de focus op het ontwerp van een customer journey waarbij de bezoeker zonder dat het veel moeite kost zo veel mogelijk artikelen te laten lezen. Ook belangrijk: Mobiel first; Geen zware beelden en video’s om geen onnodige data in de (toch al veel te kleine) databundels van de scholieren te verspillen.

Ben je benieuwd of Stuurlui jou kan helpen?

Hans Oorschot

Founding partner & strateeg