Even voorstellen - Mirjam

11 jun. 2019 / Stuurlui Fullservice WordPress Bureau / Even voorstellen / 4 min.

“Ik ben heel erg van de details. Ik hou ervan als dingen netjes verwerkt worden en als er overzicht is.”

Vandaag stellen we Mirjam voor! Mirjam is administratief medewerker bij Stuurlui. Naast haar werk houdt ze fotograferen, koken en een beetje klussen. Ze woont in Utrecht met haar zoontje Lucas.

mirjam-stuurlui-adminstratie

Wat doe je bij Stuurlui?

Ik doe de financiële administratie bij Stuurlui. Ik zorg dat alle binnenkomende facturen netjes worden ingeboekt, dat alle betalingen worden gecheckt en ik verstuur facturen naar klanten. Aan het eind van iedere maand check ik samen met de projectmanagers wat er allemaal gedaan is voor de klant en wat er precies gefactureerd kan worden.

Waarom ben je dit werk gaan doen?

Ik ben heel erg van de details. Ik hou ervan als dingen netjes verwerkt worden en als er overzicht is. Op mijn eigen laptop heb ik ook overal een mapje voor, met daarin weer submapjes. Maar het is ook iets waar je een beetje inrolt; in mijn vorige baan ondersteunde ik onder andere de projectleiders bij het inzetten van medewerkers op middelbare scholen. Daar kwam aardig wat papierwerk bij kijken, iets wat netjes moest gebeuren. Dat pakte ik op en dat lag me goed.

Wat heb je gestudeerd?

Ik heb twee keer de kunstacademie geprobeerd als studie, maar uiteindelijk is het niets voor mij om beroepsmatig te schilderen of fotograferen. Dat vind ik leuker als hobby. Daarna heb ik Taal- en cultuurstudies gestudeerd met Middeleeuwen als hoofdrichting. Ik heb daar  Oud-Nederlandse teksten gelezen en middeleeuwse kunst en illustraties bestudeerd. Uiteindelijk heb ik illustraties in religieuze boeken onderzocht om te kijken of deze verband hielden met de tekst. Dat vond ik leuk en interessant, maar het is wel een lastige richting om in een baan toe te passen.

Hoe ben je bij Stuurlui terecht gekomen?

Ik was op zoek naar nieuw werk nadat mijn vorige werk verhuisd was naar Leiden. Een oud-collega van mij zag een vacature van Stuurlui voorbij komen op LinkedIn en stuurde die aan mij door, want het leek haar een leuk bedrijf voor mij. En dat klopt! Daarnaast was het voor mij ook belangrijk dat het in Utrecht is en dat ik hier drie dagen per week kan werken. Dat komt namelijk precies goed uit met de dagen van de kinderopvang van mijn zoontje Lucas.

Wat zijn je hobby’s?

Ik vind het leuk om foto’s te maken, onder andere van de natuur, maar ook straatbeelden en portretten komen voorbij. Ik hou vooral van een mooie lichtval. Als de zon bijvoorbeeld mooi door de bladeren schijnt, dan is dat wel even ‘Kodak-momentje’. Maar sinds een jaar is -hoe kan het ook anders- vooral Lucas het onderwerp van mijn foto’s. Naast fotograferen hou ik van koken en van een beetje klussen thuis. En dan vooral als het gaat om de inrichting. Ik woon er nog niet zo lang, dus ik moet alles nog een beetje aankleden.

Hoe ziet een werkdag voor jou ongeveer uit?

Ik begin mijn dag met het openen van mijn mail en het invoeren van facturen in ons boekhoudsysteem. Daarna check ik of alle betalingen kloppen met de facturen. Vervolgens loop ik de mails na waarin vragen staan van klanten over een factuur. Verder vragen collega’s soms om dingen op een factuur of abonnement aan te passen, en zorg ik er dus maandelijks voor dat alle afgeronde werkzaamheden worden gefactureerd – en dat dit allemaal klopt.

Wat is voor jou een topdag?

Mijn werkdag is sowieso top als er goede koffie is! Ik ben altijd een beetje gehaast in de ochtend en heb dan nog geen tijd gehad om koffie te drinken. Dus dan is het heel fijn als er op kantoor een grote pot koffie staat te pruttelen. Verder vind ik afwisseling fijn in een werkdag en als ik met een kleine aanpassing een klant blij heb kunnen maken.

Hoe vind je het om bij Stuurlui te werken?

Leuk! Wat ik leuk vind is het kleine team, dat vind ik gezellig en een prettige manier van werken. Wat ik ook tof vind is dat het een creatief bedrijf is; onze designer maakt een ontwerp en dat wordt weer door de developers tot leven gebracht. Het zijn ook leuke klanten in allerlei sectoren waar we websites voor maken, dat spreek me aan.

Op dit moment zijn er eindexamens op de middelbare school. Welke Stuurlui-medewerker zou daar nu goede cijfers halen?

Als ondernemerschap of leiding geven een onderdeel zijn, zou Thomas daar denk ik goed in zijn. Dave vind ik erg goed als het gaat om communicatie en mensen te woord staan. Daar zou hij denk ik hoog op scoren.

Een fullservice WordPress bureau in Utrecht
Een fullservice WordPress bureau in Utrecht

Ahoy…

Wij zijn Stuurlui. Een fullservice WordPress bureau in Utrecht. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden maatwerk WordPress websites. Stuurlui bestaat uit een ervaren team van 21 bemanningsleden. We zijn klein genoeg om snel te schakelen en groot genoeg om specialisten op ieder gebied in huis te hebben.

Ons werk