‘Werkenbij’ website voor Visma Raet

Expertise
Stuurlui bouwt WordPress websites die toegankelijk zijn voor een groot publiek. Dat komt doordat we bij de bouw standaard rekening houden met verschillende componenten die belangrijk zijn voor zo’n toegankelijke website.
Op deze pagina leggen we je precies uit wat we doen, waarom we dat doen, en wat deze maatregelen bijdragen aan de gebruiksvriendelijkheid van jouw WordPress website.
Jaar ervaring
Bemanningsleden
Websites in beheer
Onder een toegankelijke website verstaan we websites die voor iedereen goed te gebruiken zijn, dus ook voor mensen die door een beperking aanpassingen nodig hebben om de website te gebruiken. Door bij de bouw van je website rekening te houden met deze doelgroepen, zorg je dat zij de website zonder problemen kunnen bezoeken.
Iedere bezoeker profiteert van een gebruiksvriendelijke website. Voor de gemiddelde bezoeker draait gebruiksvriendelijkheid om overzichtelijkheid, duidelijke structuren en een soepel draaiende site.
Bij het begrip toegankelijke websites praten we echter over gebruiksvriendelijkheid voor doelgroepen die wat extra aanpassingen nodig hebben. Omdat ze bijvoorbeeld slechtziend of doof zijn, of een lichamelijke beperking hebben. Voor deze doelgroepen zijn extra maatregelen of hulpmiddelen nodig om websites goed te kunnen gebruiken.
In Nederland zijn er zo’n zes miljoen mensen die een toegankelijke website nodig hebben. Een derde van de Nederlandse bevolking kan jouw website dus niet bezoeken of begrijpen, als deze niet toegankelijk is. Iedere doelgroep heeft zijn eigen aanpassingen nodig om de website toegankelijk te maken.
Doelgroepen om rekening mee te houden zijn:
De maatregelen die nodig zijn om een toegankelijke website te creëren, verschillen per doelgroep. Zo hebben blinden en slechtzienden behoefte aan een goede voorleesfunctie van teksten, terwijl iemand met een gehoorbeperking juist ondertiteling of audiodescriptie nodig heeft bij video’s of podcasts. Iemand met een lichamelijke beperking kan op zijn beurt wellicht geen muis gebruiken. Gelukkig zijn er richtlijnen die de benodigde maatregelen voor alle groepen samenvatten.
Technobility is een gerenommeerde partij op het gebied van Digitale Toegankelijkheid. Technobility is één van de twee partijen in Nederland die vanuit Stichting Drempelvrij een volmacht heeft om het Waarmerk drempelvrij.nl toe te kennen. Zij trainen onze medewerkers om ze de fijne kneepjes op het gebied van toegankelijkheid bij te brengen. Wij schakelen Technobility in als partner op het gebied van content en het toekennen van het keurmerk.
Readspeaker biedt bedrijven en organisaties de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier hun website te voorzien van een voorleeshulp. Ze gebruiken hiervoor speciale tekst-naar-spraaktechnologie. We doen dit om het bereik van de online content te vergroten en de toegankelijkheid te verbeteren voor websitebezoekers met een leesbeperking. Voor ons is Readspeaker een ideale partner die ervoor zorgt dat de content wordt voorgelezen.
In Nederland valt er nog veel winst te behalen op het gebied van toegankelijke websites. De gedachten van digitale toegankelijkheid moet nog gaan leven bij marketeers, developers en designers. Bij Stuurlui zijn we dagelijks bezig met de toegankelijkheid van websites. We doen meerdere malen per jaar pro deo onderzoeken naar de toegankelijkheid van sites in verschillende sectoren. Deze worden veelvuldig door landelijke en regionale media opgepakt. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:
Lead developer
Business Developer
Developer
"*" geeft vereiste velden aan