Ons werk

Natuur en Milieufederaties website: 13 websites vanuit 1 template

NMF foto case
Corporate Goede doelen

De Natuur en Milieufederaties (NMF’s) zetten zich in voor mooie en duurzame provincies. Duurzame energie, mooie natuur, een gevarieerd landschap en gezonde voeding. De NMF’s hebben een overkoepelende landelijke organisatie, maar maakt het liefst direct lokaal impact met een federatie per provincie.

Deze gedecentraliseerde structuur was gelijk ook de uitdaging waarmee de NMF’s Stuurlui benaderden. De provincies hadden veelal een eigen website die los ontwikkeld was en los beheerd werd. Er waren hierdoor meerdere leveranciers en overzicht, uniformiteit en kosten waren moeilijk beheersbaar

WordPress consultancy

Om tot de beste oplossing voor de NMF’s te komen hebben wij een uitgebreid consultancy traject doorlopen waarin we zoveel mogelijk van de provinciale federaties actief betrokken hebben. Door brainstorms te faciliteren en alle wensen te inventariseren konden we modules uitdenken die voor iedere provincie te gebruiken zijn.

13 websites, 1 template

Stuurlui ontwikkelde een template dat niet alleen voor de overkoepelende landelijke organisatie gebruikt kan worden, maar dat via een WordPress Multisite constructie ook voor iedere provincie apart ingezet kan worden.

Per provincie is er de mogelijkheid om een eigen logo en eigen kleurenschema aan te houden. Iedere provincie bepaald verder zelf hoe zij de beschikbare modules indelen en hiermee hun pagina’s opbouwen.

Interactieve kaarten

Voor meerdere provinciale federaties bleek het belangrijk dat zij beschikking hebben over een interactieve kaart om hun activiteiten op weer te geven. Bezoekers van de website kunnen op deze kaart het grote aantal activiteiten gemakkelijk filteren per categorie en zien waar de activiteiten plaatsvinden.

Kostenefficiënt

Door het inzetten van een WordPress multisite is er niet alleen een enorme kostenbesparing gerealiseerd in de bouw van de websites, ook de beheerskosten zijn gedaald. Immers, de multisite kan op 1 uitgebreide hostingomgeving staan, in plaats van 13 losse omgevingen, en omdat iedere website met dezelfde basis werkt zijn ook de kosten voor onderhoud per website beperkt.

Uitrol per provincie en doorontwikkeling

Ook in de uitrol per provincie zijn wij actief betrokken. De provincies stappen gefaseerd over en krijgen altijd een training in het gebruik van de website. Op deze manier heeft iedere provincie de kennis en vrijheid om zelf met hun website aan de slag te gaan.
Voor de doorontwikkeling van de websites inventariseren wij alle wensen vanuit de verschillende provincies en adviseren wij de landelijke organisatie over aanpassingen aan het hoofdtemplate.

Bemanning die aan dit project werkt

Minke Kroon Projectmanager
Bezoek medewerker pagina
Hans Oorschot COO
Bezoek medewerker pagina
Chris van den Broek Senior designer
Bezoek medewerker pagina
Thomas Kroese CEO
Bezoek medewerker pagina
Dave van Rooijen Senior support engineer
Bezoek medewerker pagina

Een fijne club mensen waar je goed mee kunt schakelen! Stuurlui denkt creatief mee met goede en budgetvriendelijke oplossingen. We hebben samen met Stuurlui onze websites vernieuwd, een omvangrijk project, en dat ging op een heel prettige manier. Ze hebben voor de Natuur en Milieufederaties een stevig bouwwerk neergezet waar we de komende jaren mee vooruit kunnen. En niet onbelangrijk: het is binnen het vooraf afgesproken budget gerealiseerd. Vijf sterren verdienen ze ook zeker met de snelle service, heldere communicatie en goede dienstverlening bij troubleshooting.

Stephanie Bosma - Communicatieadviseur van Natuur en Milieufederaties
116 klanten beoordelen Stuurlui gemiddeld met een 4.8/5

Gerelateerde projecten

Sneller events online met WordPress Multisite
Puur events

Sneller events online met WordPress Multisite

Read more about this project
Wereldwijde WordPress multisite voor Shell Global Outpost Services
Shell

Wereldwijde WordPress multisite voor Shell Global Outpost Services

Read more about this project
Thomas Kroese CEO

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bezoek ons

Campus werkspoor
Nijverheidsweg 16G
3534 AM, Utrecht

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.