Ons werk

De digitale lancering van UBN Uitzendbureau

UBN Uitzendbureau vestigingsfoto
Corporate Recruitment

Dé vertaalslag van offline naar online

Met meer dan 27 jaar ervaring in de uitzendbranche voelt UBN Uitzendbureau feilloos aan welke vacature bij jou past. UBN bemiddelt in logistieke, administratieve en industriële banen op mbo-niveau en hebben in sommige steden ook een horecatak. UBN kent de branche op haar duimpje en weet daardoor precies welke vacatures bij je passen.

Inmiddels heeft UBN, naast een aantal inhouse vestigingen, succesvolle vestigingen in Almere, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Groningen en gaan ze uitbreiden met een nieuwe vestiging in Apeldoorn.

De ambitie van UBN is om voortdurend te werken aan het bieden van toegevoegde waarde voor haar klanten en uitzendkrachten.

Start

Begin 2017 klopte UBN Uitzendbureau op de deur van ons dochterbedrijf Odiv & Stuurlui met de vraag: ‘Hoe kunnen we onze online strategie vormgeven?’ en ‘Hoe moet onze nieuwe website eruit komen te zien?’ Om hier invulling aan te geven hadden ze verschillende bureaus op gesprek gehad. Tijdens het eerste gesprek voelden we elkaar direct feilloos aan, er was een klik, en dat was de reden dat wij de opdracht hebben gekregen.

We zijn gestart met het schrijven van een online marketingplan, een strategisch plan dat als blauwdruk functioneert voor alle online activiteiten in 2017 en 2018. Om dit plan te kunnen schrijven en een nauwkeurig beeld van de organisatie te krijgen hebben wij tijdens strategische sessies een aantal vragen doorgenomen, zoals:

 • Wat zijn de bedrijfs- en marketingdoelstellingen?
 • Wat voor producten en/of diensten worden er geleverd?
 • Wie is de doelgroep? Omschrijf deze (regio, geslacht, interesses etc.) per product/dienst.
 • Waar bevindt de doelgroep zich?
 • Zijn er bijvoorbeeld specifieke bladen die zij lezen, websites die ze bezoeken?

De sessies waren op verschillende locaties van UBN gepland, waar we ook een uitgebreide rondleiding hebben gekregen:

 • Inhouse vestiging Nedal Aluminium,
 • Hoofdkantoor in Bilthoven,
 • Vestiging Biltstraat in Utrecht.

Met de antwoorden op de vragen en het beeld wat wij van UBN Uitzendbureau hebben gekregen kunnen wij echt onder de huid kruipen van de klant. Op basis hiervan hebben we het online marketing plan ontwikkeld.

Ontwikkeling van de website

Na de voltooiing van het online marketing plan zijn we aan de slag gegaan met de website. Het maken van de website hebben we opgedeeld in de volgende fases & meetings:

 • KICK OFF: Een brainstorm met de projectteams van Odiv en UBN Uitzendbureau. Hierbij werd aan de hand van verschillende voorbeelden inspiratie opgedaan voor de website.
 • Advies conversie psycholoog: Een rapport van onze vaste conversie psycholoog Joost Fromberg, waarin de kritieke verbeterpunten op het gebied van conversie beschreven worden. Joost baseert deze rapporten op neuropsychologisch onderzoek.
 • Wireframes: Wireframes zijn als het ware zwart witte bouwtekeningen van de structuur voor de verschillende pagina’s. Door alle ruis weg te halen, dwingen we de klant om naar de kern van de website te kijken. Zie hierboven voor een voorbeeld van een wireframe.
 • Design: Op basis van de huisstijl en afbeeldingen van UBN Uitzendbureau werd het ontwerp van de website gemaakt. Dit ontwerp hebben we vervolgens gepresenteerd.
 • Content: De content voor UBN Uitzendbureau hebben we in samenwerking met onze partners geschreven, SEO geoptimaliseerd en geplaatst.
 • Technische realisatie: Na akkoord op het ontwerp hebben onze developers de website gebouwd. Specifiek voor UBN Uitzendbureau hebben we een koppeling gemaakt met het CRM systeem Pivoton.
 • Training: Tijdens de laatste stap in het proces gaf onze support manager Dave een training aan UBN Uitzendbureau. Hierdoor leren zij hoe ze zelf gemakkelijk de content (teksten & afbeeldingen) kunnen wijzigen op de website.

Na livegang van de website zijn ook direct de verschillende online marketing campagnes live gegaan.

Langdurig partnerschap

De campagnes lopen tot nu toe erg goed, UBN Uitzendbureau krijgt honderden sollicitaties in de maand via de campagnes.

Met UBN Uitzendbureau vormen we een langdurig partnerschap. Zo gaan we tweemaandelijks bij ze langs en worden onder andere de rapportages doorgenomen. Tevens komen wij proactief met nieuwe ideeën om de (online) marketing verder te optimaliseren.

Bemanning die aan dit project werkt

Hans Oorschot COO
Bezoek medewerker pagina
Sjoerd Kuipers CCO
Bezoek medewerker pagina
Dave van Rooijen Senior support engineer
Bezoek medewerker pagina
Karin Pieterson Lead support
Bezoek medewerker pagina
Iwin van de Kamp Lead developer
Bezoek medewerker pagina
Daan van Lingen Developer
Bezoek medewerker pagina

“Wij, UBN Uitzendbureau, wilden een WordPress website laten maken waarmee we de uitzendkrachten nog beter mee bereiken en hun van dienst zijn. Een aantal partijen hebben we hierover gesproken en met Stuurlui hadden we gelijk een klik. Zij hadden direct door waar we voor staan en wat we willen uitstralen. Met de strakke deadline zijn ze dit niet uit het oog verloren en hebben ze een functionele en geoptimaliseerde website op tijd geleverd. Wij zijn blij met Stuurlui.”

Djony Jurg - Marketing manager van UBN Uitzendbureau
116 klanten beoordelen Stuurlui gemiddeld met een 4.8/5

Gerelateerde projecten

Nieuwe recruitment website voor SchaalX
SchaalX

Nieuwe recruitment website voor SchaalX

Read more about this project
Nieuwe corporate website Kwekkeboom Oven & Airfryer
Kwekkeboom

Nieuwe corporate website Kwekkeboom Oven & Airfryer

Read more about this project
Sjoerd Kuipers CCO

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bezoek ons

Campus werkspoor
Nijverheidsweg 16A
3534 AM, Utrecht

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.