Ons werk

De doorontwikkeling van de informatieve website van BIJ12

Bij12 Business case featured foto
B2B Intranet Overheid

BIJ12 is de uitvoeringsorganisatie voor de gezamenlijke twaalf provincies op gebied van het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving. Naast monitoring en uitkeren van subsidies en schadevergoedingen, is informatievoorziening een belangrijke taak van BIJ12. Stuurlui verzorgt al sinds 2016 de hosting en het onderhoud van de informatieve site en ontwikkelde daarnaast twee nieuwe onderdelen op de site: Werken bij BIJ12 en de Monitor Faunaschade.

Werken bij BIJ12

BIJ12 werd in 2014 gesticht en kreeg sindsdien steeds meer uitvoeringstaken. Daarom groeide de vraag naar medewerkers de afgelopen jaren ook flink. Om het solliciteren makkelijker te maken en vacatures eenvoudiger te kunnen delen via (social) mediakanalen, vroegen zij ons een aparte werken-bij-omgeving te ontwikkelen binnen de bestaande site, waar zij zelfstandig vacatures kunnen plaatsen en waar sollicitanten direct kunnen reageren.

Eenvoudig vacatures plaatsen

We ontwierpen en bouwden een nieuw template binnen de bestaande site, waar ruimte is om meer te vertellen over Werken bij BIJ12. De actuele vacatures zijn bovendien direct zichtbaar en hebben elk een eigen detailpagina met meer informatie, zodat deze makkelijk via een unieke link gedeeld kunnen worden. Om het beheer eenvoudig te maken, heeft het template een formulier met vaste invulvelden, waarin BIJ12 zelf de functieomschrijving, uren, locatie en salarisindicatie invult. Wanneer sollicitanten via het formulier reageren, ontvangt hr direct een seintje vanuit het CMS. 

Vacatures

Faunaschade inzichtelijk maken

Faunaschade is een belangrijk thema binnen BIJ12. De organisatie monitort welke diersoorten schade aanbrengen, keert hiervoor schadevergoedingen uit volgens het beleid van de twaalf provincies en stelt de informatie beschikbaar aan overheid, boeren, natuurbeheerders en pers. Die vraag naar informatie is dusdanig groot, dat BIJ12 ons vroeg om een monitor faunaschade te ontwikkelen, waar bezoekers zelf informatie uit kunnen halen.

Faunazaken

Veelgebruikte tool  

Binnen de website creëerden we een apart subdomein voor de Monitor Faunaschade, waar bezoekers via het invullen van enkele velden zelf de gevraagde informatie aangeboden krijgen. Achter de informatietool zit een enorm bronbestand in excel, dat door duidelijke filters een overzichtelijk resultaat geeft aan de bezoeker. Zo kan een bezoeker bijvoorbeeld zien hoe groot de schade van de wolf in Overijssel was over de afgelopen jaren.

Positieve ervaring vanuit BIJ12

Christian Jansen, die betrokken was bij de doorontwikkeling van de nieuwe onderdelen van de site, is blij met het resultaat.

‘We maken veel gebruik van de nieuwe functies. Voorheen plaatsten we vacatures als PDF, maar met de nieuwe omgeving kunnen we meer informatie kwijt en is delen op LinkedIn veel makkelijker en effectiever geworden. Ik ben ook heel tevreden over de support van Stuurlui. Ze zijn toegankelijk en reageren vaak heel snel op vragen. Ook zijn ze altijd bereid om even iets extra’s te doen. We beheren de content op onze site in principe zelf, maar het is fijn dat ze open staan om ons ook hierbij te helpen wanneer wij tijdelijk krap zitten in onze bezetting.’ 

Bekijk de Bij12 website

Bemanning die aan dit project heeft gewerkt

Tessa Hopman Projectmanager
Bezoek medewerker pagina
Paul de Cocq Developer
Bezoek medewerker pagina
Bob Heinen DevOps
Bezoek medewerker pagina
Hans Oorschot COO
Bezoek medewerker pagina
Alexander Skiczuk Senior designer
Bezoek medewerker pagina

Gerelateerde projecten

Nieuwe brandweer website(s)
Brandweer

Nieuwe brandweer website(s)

Read more about this project
Technisch partner Gemeente den Haag website
Gemeente den Haag

Technisch partner Gemeente den Haag website

Read more about this project
Sjoerd Kuipers CCO

Interesse in een samenwerking?

Bezoek ons

Campus werkspoor
Nijverheidsweg 16A
3534 AM, Utrecht

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.