Ons werk

Meer website bezoekers dankzij uitgebreide video portfolio

Viduate video agency
B2B Corporate

Voor een ijzersterke video ben je bij video agency Viduate aan het juiste adres. Viduate is namelijk hét videobureau voor video strategie, -productie, -marketing en -advertising. Van bedrijfsfilm en instructievideo tot toffe animaties en VR. Al dit moois was misschien wel het best bewaarde bureau geheim. Want ondanks trotse medewerkers en blije klanten stond er maar een beperkte productportfolio op de website. Dat moest anders!

 

Passie voor video

Viduate benaderde Stuurlui voor het bouwen van hun nieuwe WordPress website. Jaren geleden startte Viduate als specialist in 2D animaties en is doorgegroeid tot full service agency met een breed pakket aan diensten. De website sloot daardoor niet meer aan bij de wensen van vandaag en dus was het tijd voor een nieuwe website die past bij de sfeer en groeiambities van het bureau. Een website met een snelle laadtijd, veel ruimte voor videocontent en waar de passie voor video van afspat.

“Overal pretenderen we ‘video is het perfecte communicatiemiddel en het biedt ontelbaar veel mogelijkheden’, helaas lieten wij zelf nergens zien wat voor vette video’s wij maken. Er stond alleen maar tekst. Daar is nu zeker verandering in gekomen.”

Tijdens een gezamenlijke kick-off zijn alle wensen en eisen voor de nieuwe site besproken. Het strategieteam van Stuurlui is aan de slag gegaan met de vertaling hiervan naar wireframes met oog voor de gebruiker. Wireframes zorgen voor een duidelijk beeld van linknamen, conversiepaden, gebruiksgemak, navigatie en de positie van functies.

Naast het bouwen van een nieuwe website, was ook het creëren van nieuwe content een belangrijk onderdeel van het proces. De WordPress editor bevat allerlei handige functies zoals het gebruik van herbruikbare blokken. Zo heeft het team van Viduate in korte tijd het aantal landingspagina’s laten groeien van 10 naar 100. De website is naast een online visitekaartje ook een slimme marketingtool.

Voor het vullen van de content is gewerkt met een vast format en een heldere planning. Toch bleek, vanwege de grote hoeveelheid content, meer tijd nodig dan vooraf bedacht. Maar het resultaat mag er zijn; een website vol videocontent, ingeladen vanuit Vimeo. Er zijn verbeteringen doorgevoerd in zowel de techniek als het design. Dankzij de variabele blokken in WordPress, kan het team van Viduate elke webpagina zelf inrichten en aanpassen, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid van de website. De vervolgstap is het optimaliseren van de organische vindbaarheid. Deze website mag gezien en gevonden worden.

Terugblik

Floris Bruinsma Viduate quote stuurluiFloris Bruinsma, Viduate: “De realisatie van een website is een intensief traject. Stuurlui heeft ons hier goed in begeleid. De projectmanager was nauw betrokken bij het project en altijd goed op de hoogte over de laatste stand van zaken. Doordat deadlines werden gehaald en de feedback goed werd opgepakt, konden we de snelheid in het project houden. De samenwerking was, zoals gehoopt en verwacht, erg goed! Toen de website eenmaal live stond, kregen we enkel lovende reacties. Ook is het websitebezoek flink toegenomen.”

Karin stuurluiKarin Pieterson, Stuurlui: “Vanaf de start beloofde het project van Viduate al een tof traject te worden. De uitdaging was om met veelvuldig gebruik van video en bewegende features te zorgen voor een snelle en gebruiksvriendelijke website. Een aantal maanden hebben we nauw samengewerkt en het resultaat mag er zijn! Een dynamische website met veel aandacht voor het totale dienstenpakket.”

Bemanning die aan dit project werkt

Karin Pieterson Lead support
Bezoek medewerker pagina
Hans Oorschot COO
Bezoek medewerker pagina
Chris van den Broek Senior designer
Bezoek medewerker pagina

Gerelateerde projecten

Langdurige samenwerking met Top of Minds
Top of Minds

Langdurige samenwerking met Top of Minds

Read more about this project
Sneller events online met WordPress Multisite
Puur events

Sneller events online met WordPress Multisite

Read more about this project
Sjoerd Kuipers CCO

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?

Bezoek ons

Campus werkspoor
Nijverheidsweg 16A
3534 AM, Utrecht

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.